Gå til sidens hovedinnhold

Meld deg inn i et politisk parti

Et godt demokrati er avhengige av engasjerte velgere. Hvis du ønsker å være litt mer delaktig, er det en fin start å bli medlem i et politisk parti.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Et godt demokrati er avhengige av engasjerte velgere. Hvis du ønsker å være litt mer delaktig, er det en fin start å bli medlem i ett politisk parti. Som medlem kan du bidra aktivt eller passivt. Begge deler er verdifullt.

Det er under to år til lokalvalg. Lokaldemokratiet trenger deg allerede nå.

Her er noen viktige oppklaringer:

Når du er medlem av et politisk parti, forplikter du deg ikke til å delta på møter, debatter, valgkamp eller liknende. Men du vil få invitasjon til å bli med på aktiviteter som du kan takke ja til hvis du vil. Det gir deg mulighet til å treffe meningsfeller og finne ut om partiet passer for deg.

Det er helt greit å være medlem av et politisk parti – og deretter stemme på et helt annet parti i valget. Partimedlemskap er positivt uansett. Det gjør avstanden mindre mellom politikere og velgere.

Dersom du ønsker å melde deg inn i et politisk parti, er det enklest å ta kontakt med moderpartiet nasjonalt, enten på nettsiden eller på telefon. Når du melder deg inn nasjonalt, blir du automatisk medlem i lokallaget der du bor.

Vi trenger engasjerte innbyggere i alle aldere. Du trenger ikke vente til du blir 18 engang. Når du er over 15 år, kan du på egen hånd melde seg inn i lag og foreninger, også politiske partier.

Velgerne i vårt område er allerede en engasjert gjeng med mange gode ideer. Jeg håper at flere melder seg inn i partier. Det vil styrke demokratiet og det vil styrke kommunene.

Kommentarer til denne saken