Gå til sidens hovedinnhold

Mener å ha bedre oversikt over situasjonen nå

Kommuneoverlegen i Ås forteller om en presset korona-situasjon i kommunen, og et nytt, korona-relatert dødsfall.

ÅS: Ås kommunes nettsider orienterer kommuneoverlegen 18. november om hans oppfatning av situasjonen i kommunen akkurat nå. På nettsidene forteller kommuneoverlegen om smittesituasjonen.

– Det har vært økende smitte i kommunen de siste ukene. Mest blant barn og unge og deres familier, men også blant andre deler av befolkningen. Sammenlignet med de andre Follo-kommunene ligger vi omtrent midt på treet. Vi skulle gjerne sett at disse smittetallene var lavere, men her er vi blant annet påvirket av nasjonale og regionale utviklingstrekk, forteller han.

Det er, per i dag, én innlagt på sykehus fra Ås, og noen koronasyke får oppfølging på Moer sykehjem. Nylig fikk kommunen også sitt andre korona-relaterte dødsfall.

Likevel oppfatter han at kommunen har bedre oversikt over situasjonen nå enn for litt siden.

– Ja, nå har vi bedre oversikt. Tusen takk til alle som testet seg, dette gikk både raskt og effektivt. Så langt har vi registrert ti positive prøvesvar etter disse testene. Dette er færre enn vi hadde forventet, og det er et betryggende signal.

Les også

Mange er nå urolige for korona-situasjonen, og meningene om løsningene er svært delte: – Vi må gjøre noe før det er for sent

Ingen korona-sertifikat

Spørsmålet mange lurer på nå, er om det blir noe lokalt korona-sertifikat i Ås. Det svarer kommuneoverlegen nei til.

– Nei, dette er et tiltak som først vil bli vurdert dersom det oppstår en situasjon der vi må innføre nye lokale smittevernstiltak og restriksjoner. Det er ikke aktuelt nå. Koronasertifikat til innenlands bruk i den situasjonen vi er nå, er ikke ferdig vurdert nasjonalt. Det har sine gode sider, men samtidig kan det også bidra til å skape utenforskap hos dem som da ikke får deltatt i samfunnslivet. Her er det viktig å balansere effekt på redusert smitte og økonomi opp mot tiltaksbyrde, forteller han.

Du kan lese mer om saken på Ås kommunes nettsider.

Kommentarer til denne saken