Beboerne som er uønsket av alle

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Samme dag som ØB omtalte planene om å gjøre boligen i Idrettsveien 64 om til et hjem for rusmisbrukere, ble det hengt opp en håndskrevet plakat i krysset mellom Sanderveien og Idrettsveien. Budskapet var klart: Vi vil ikke ha rusmisbrukere boende midt i boligfelt.

Les saken her: Naboene er redde for konsekvensene

Reaksjonene er både ventet og forståelig, men reiser umiddelbart spørsmålet: Hvor skal rusmisbrukerne bo, da? For i utgangspunktet vil ingen ha dem som naboer. Tanken synes å være «Selvsagt skal de behandles med respekt og verdighet og hjelpes til et godt liv - bare ikke i mitt nabolag». Respekt og raushet blir vanskelig når folk med sosiale problemer kommer for tett innpå, men hva er det man egentlig frykter?

Da Ski kommune for 10 år side ville plassere folk med rus- og psykiatriproblemer i en bolig i Finstadveien 8, var prostestene sterke. En av de største motstanderne til planene var Jon Petter Andersen. Men ti år etter har han en helt annen historie å fortelle - en det står respekt av. For Andersen innrømmer gladelig at han tok feil. Det ble ikke som han fryktet. Faktisk har ikke han eller naboene opplevd noen ubehagelige situasjoner fra naboene de ikke ønsket tett innpå seg.

Erfaringen er viktig å ha med seg i diskusjonen for å finne gode løsninger for rusmisbrukerne - og alle naboene.

 

Artikkeltags