Gå til sidens hovedinnhold

Skilt eller rosa låve?

Artikkelen er over 7 år gammel
Bilistene får stadig nye utfordringer. Kjører man E18 i Ås må man være ekstra oppmerksom. Ikke bare er det plassert en severdighet – Da Vinci-broen – der. På jordet like ved står et reklameskilt for en gårdsbutikk. Problemet er at eieren av gården ikke har søkt Statens vegvesen om å få lov til å sette opp skiltet. Det er trafikkfarlig. Dermed har han fått pålegg om å fjerne det. Nå antyder han at han heller vil bruke hele låven som reklamevegg, og male låven rosa.
Dette er et godt eksempel på at to parter ikke har snakket særlig mye sammen. Men vegvesenets byråkrater gjør bare jobben sin. Etaten står steilt på at her skal det slett ikke opp noen som helst skilt, fordi det kan skape trafikkfarlige situasjoner hvis slike tar oppmerksomheten bort fra bilisten.
Når grunneieren protesterer mot ulik behandling og at dette er bondehets, skyter han for høyt. Er det én ting vi tror Vegvesenet gjør, er det å behandle folk likt. Selv om vi ikke helt ser forskjellen på hvor mye oppmerksomhet Vegvesenets egne «hold farts-grensen»-plakater tar, sammenlignet med et skilt på et jorde.
Problemet i denne saken er at det heller ikke er søkt om tillatelse til å sette opp skiltet. Så kan ikke ikke Vegvesen og grunneier heller sette seg ned og finne ut hvordan og hvor denne bedriften kan få sette opp et skilt, som viser kundene hvor gårdsbutikken er? Er det helt urimelig? Så slipper bilistene å bli distrahert av en rosa låve. Den vil i hvert fall vises godt, nå som Da Vinci- broen skal fjernes.

Bengt Røsth