Gå til sidens hovedinnhold

Menneskeverd i alle livets faser

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kristelig Folkeparti har spilt en viktig rolle i norsk politikk i svært mange år, og har løftet fram viktige saker som ellers kunne ha blitt neglisjert. Jeg er ikke alltid enig i alt av KrFs politikk, men håper at KrF fortsatt skal spille en viktig rolle i norsk politikk. Derfor håper jeg du vil vurdere å stemme KrF selv om du er uenig med partiets politikk på enkelte områder. Vi trenger et parti som minner oss om de menneskerettighetene som har vokst fram av våre kristne og humanistiske tradisjoner og verdier, og som vi aldri må tillate blir satt til side. KrF vil på dette grunnlaget kjempe for saker knyttet til respekten for menneskeverdet i alle livets faser og alles rett til å leve verdige og gode liv, valgfrihet for familiene, internasjonal solidaritet, en bærekraftig klima- og miljøpolitikk og levende lokalsamfunn over hele landet.

Vi må sammen løfte partiet over sperregrensen ved det forestående stortingsvalget slik at KrF kan få en god stortingsgruppe også i de kommende årene. En av de som kan komme inn på Stortinget er KrFs førstekandidat i Akershus Ida Lindtveit Røse fra Nordre Follo. Tross sin unge alder har hun allerede lang politisk erfaring etter åtte år i Oppegård kommunestyre, to år i Viken fylkesting og som statsråd-vikar i barne- og familiedepartementet.

– Jeg vil gjøre det jeg kan for å få løfte de sakene som er viktigst for oss i KrF: at familiene i større grad kan få styre sin egen hverdag, at alle – uavhengig av alder eller situasjon – får god oppfølging og gode helsetjenester, og at de aller fattigste i verden får et bedre liv, med utdanning, tilgang til vaksiner og økonomisk vekst, lover Ida Lindtveit Røse.

Vi trenger et sterkt kristendemokratisk sentrumsparti på Stortinget. Derfor oppfordrer jeg til å stemme på Kristelig Folkeparti - godt valg!

Karl Edvin Moksnes, Tidligere varaordfører i Ski, Ski

Kommentarer til denne saken