FOLLO: Til tross for plussgrader og bare veier, har det til dels vært svært glatt når kvelden kommer og fukten fra snøsmeltinga fryser på veiene. Det gjelder fremover også, ifølge statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt.

– Når det er lite skyer vil det fryse på, og når det er skyer vil det ikke fryser på. Generelt er det en mild værtype man har i vente. Natt til mandag blir det trolig ikke frost, fordi det er litt for mye skyer. Men jeg kan ta feil, sier han og understreker at man må være forberedt på at det kan bli glatt.

Nedbør

Ifølge meteorologen blir det stort sett oppholdsvær den kommende uka. Vinden kommer stort sett fra sør eller vest.

– Litt varierende skydekke vil det være og det kan kanskje komme bittelitt nedbør. Trolig blir det litt kaldere igjen i løpet av tirsdag/onsdag. Da kan det igjen skje dette at det fryser på på natta. Og i løpet av onsdag/torsdag får vi forbi et lite frontsystem som vil gi fra seg nedbør. Sannsynligvis blir det regn eller sludd og trolig ikke snø, sier han, og legger til at han også der kan ta feil.

Påskevær

Mot slutten av uka ser det veldig mildt ut. I hvert fall på dagen.

– Nesten litt påskeaktig, og det er mer sannsynlig at det blir sol enn at det ikke blir sol. Trolig blir det svingende temperaturer, og det kan være veldig stor forskjell på dag- og nattemperatur. Hvis det er mindre skyer kan det være minusgrader på natta, selv om det blir over ti grader på dagtid neste helg, sier han og oppsummerer:
– Det blir jevn temperatur i starten av uka og trolig større sprik på slutten av ferien. Men man må være obs på at det kan bli glatt på natta. Det skal ikke mye annet til enn litt mindre skyer en kveld, før fuktigheten fryser til.