Gå til sidens hovedinnhold

Butikken har ikke hatt en mannlig ansatt på mange år. Så dukket Abdullahi (17) opp.

Artikkelen er over 4 år gammel

Damene hos Mester Grønn på Ski Storsenter har fått en mannlig kollega.

– Jeg har vært butikksjef siden senteret åpnet for over 20 år siden, og det har ikke vært mange mannlige søkere her, sier butikksjef Sunniva Aasgaard til ØB.

Butikksjefen påpeker at det har vært ansatt én mann i butikken tidligere. Han jobbet som blomsterdekoratør, men sluttet for mange år siden. Aasgaard er godt fornøyd med å få på plass praksiseleven Abdullahi Muhidin. Han har allerede hatt sin første arbeidsdag.

– Jeg var innom flere steder, og her fikk jeg jobbe. Det er litt rart at det ikke har jobbet noen menn her, men det går fint. Første dagen gikk veldig bra, sier 17-åringen.

Han hadde fått anbefalt av skolen, Drømtorp videregående skole, å søke hos Mester Grønn.

90 prosent kvinner

Blomsterkjeden har over tusen ansatte på landsbasis. Over 90 prosent er kvinner.

– Det er ikke alltid menn passer inn. Jeg vil ha folk som virkelig vil jobbe her og som bryr seg om blomster. Jenter gjør ofte det, og de bryr seg litt mer om kundene, sier butikksjefen.

Som praksiselev har Muhadin vanlige oppgaver i butikken. Han må ta imot varer, hjelpe kunder, stå i kassa, stelle planter og lære øvrig butikkdrift.

– Det skjer veldig sjelden at menn vil jobbe her, og det var overraskende at han spurte. Dog har det vært fint å ha han her. Han er sterk, og tar tunge løft, sier Aasgaard med et smil.

Herman solgte rekordmange Rosa sløyfer

Rosa suksess

En del av oppgaven er også å selge produkter fra Rosa sløyfe-aksjonen. Som hovedsponsor selger Mester Grønn både blomster, duftlys og selve sløyfen. Hos de to første går en del av salgssummen til aksjonen, mens hele sløyfe-salgssummen går til uavkortet til aksjonen.

I år går inntektene til forskning på senskader etter brystkreftbehandling.

– Vi har allerede doblet salget fra fjoråeret - og det har bare gått to uker, sier Aasgaard med et stort smil.

Hun opplever at folk mer enn gjerne støtter aksjonen.

– De aller fleste vil være med på å støtte. Det er veldig bra.

Kommentarer til denne saken