Hovedstaden fikk virkelig kjenne på naturkreftene denne helgen. Fra nesoddlandet ble man natt til søndag vitne til et voldsomt lynshow over Oslo. Værgudene sørget nemlig for et voldsomt tordenvær og regnet bøttet ned og skapte kaos flere steder i byen.

På landsbasis talte Meteorologisk institutt 7463 lyn i løpet i helgen. 1566 lørdag og intet mindre enn 5897 søndag.

Rotete vær

Uken vi er inne i vil bli både grå og regntung, skal vi tro meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt.

– Det kan være greit å ha paraplyen i nærheten denne uka, sier Wahl til Amta.

Hun melder at det værmessig vil bli en svært rotete uke, og at det vanskelig å spå nøyaktig hva slags vær vi får dag for dag.

– Det er et lavtrykk over hele landet vårt. Det vil bli mye regn og regnbyger, men det blir også mulighet for å se sola innimellom, sier Wahl.

Det er tirsdagen som ser aller våtest ut, da er det også fare for tordenbyger.

– Tirsdag kan det komme et kraftig regnvær, men det må ikke nødvendigvis bli veldig kraftig. Dette været er både rotete og noe usikkert. Men vi vil vurdere å sende ut gult farevarsel for tirsdagen. Dette vil gjelde langs kysten fra Agder og opp til Oslo, sier Wahl.

Verken varmt eller kaldt

Det er ikke lenge siden vi hadde opp mot 30 grader på Østlandet. Den kommende uka vil neppe gradestokken bikke tjue grader. Dette er likevel ikke unormalt, skal vi tro meteorolog Wahl.

– Det blir ikke spesielt kaldt, til tross for at det blir mye skyer og nedbør. Men vi vil få temperaturer under tjue grader. Nattetemperaturen vil fortsatt holde seg over ti grader. Dette er ganske ordinære august-temperaturer, sier Wahl

65 prosent

Før helgen kunne Amta melde at i julimåned var temperaturene i våre to kommuner litt over normalen og det kom mindre nedbør enn normalt.

– Våre målestasjoner i området viser 65 prosent av normalen for nedbøren i juli og en gjennomsnittstemperatur på om lag én grad over normalen, opplyste Helga Therese Tilley Tajet, forsker for Meteorologisk institutt til Amta før helgen.