Et høytrykk over vår nabo i øst, gir mye godt vær også i Norge. Bortsett fra hos oss på Østlandet da. Her fortsetter desember våt og mild.

– Det blir nok ingen stor endring på værfronten, men fortsetter med samme værtype, sier meteorolog Ingrid Bentzen ved Meteorologisk institutt til OA.

Det vil si at vinden fortsetter å blåse fra sørøst, og det kommer litt nedbør i ny og ne. Temperaturen holder seg omtrent der den har ligget en stund.

– Temperaturen går nok litt ned i morgen og da kan det komme noe snø helt ned til Gjøvik. Jeg er usikker på om den legger seg. Det kommer ingen store mengder i alle fall, sier hun.

Mandagen blir den mildeste dagen denne uka. Resten blir verken kald eller varm, ifølge Bentzen.

– Ingen sol denne uka hos dere. Det blir ei uke i mørke, sier hun.

Mot helgen varsler hun litt nedbør av og til. Det kommer noe snø i høyden, og regn i lavlandet.

– Ser du noe sol eller snø lenger framover da?

– Nei, jeg ser ikke den store endringen framover. Og juleværet må vi vente ei uke med før vi kan si noe sikkert om det, sier meteorologen.

Slik blir været i Follo denne uka

Vi skal ta en titt på Follo-været for de neste dagene, med utgangspunkt i Ski som regionens "hovedstad". Varslet ble meldt mandag 7. desember klokken 12.00.

Mandag blir det skyet og regn fra kvelden, og mellom 4 og 5 plussgrader. Tirsdag ventes det regn, regn og atter regn. Det blir en våt dag, med mellom én plussgrad og fire plussgrader.

Det blir vått også onsdag, med regn og skyet vær. Mest oppholdt midt på dagen, og regn både morgen og kveld. mellom 0 og 3 plussgrader. Slik blir det også torsdag, mens det på fredag blir skyet vær store deler av dagen, med regn på kvelden.

Så skal det regne og være skyet vær gjennom hele helgen, med mellom én og to plussgrader, så det er ikke mye å rope «hurra» for.