– Ble nok litt «arrestert» av min egen tekst på låten

STØTTE: Joakim With Steen får mange tilbakemeldinger om musikken sin av samboer Rita Rybakova. FOTO: KARIN HANSTENSEN

STØTTE: Joakim With Steen får mange tilbakemeldinger om musikken sin av samboer Rita Rybakova. FOTO: KARIN HANSTENSEN Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Joakim With Steen, eller JOWST, som han kaller seg gikk seirende ut av lørdagens Melodi Grand Prix, og skal representere Norge under den internasjonale finalen i Kiev i mai.

DEL

OSLO: Med låten «Grab The Moment». gikk Joakim With Steen (27) fra Kolbotn til topps i årets Melodi Grand Prix (MGP). Sammen med makker Aleksander Walman danket han ut konkurrentene.

– Jeg trodde ikke at folk skulle forstå låten med én gang. Den handler om motivasjon – å gripe øyeblikket, forteller Joakim dagen etter seieren.

Samboer Rita Rybakova er stolt av kjæresten etter at seieren havnet på Kolbotn, men er litt usikker på om hun vet hvor mye Joakim vil være borte de nærmeste to månedene.

– Jeg tror det blir mye fremover, sier hun.

Sammen har de to fem uker gamle Sofia, som blir passet på av tilreisende familie mens ØB snakker med de nybakte foreldrene.

Overrasket

Joakim trodde ikke at låten hans skulle nå så langt som til finalen. Egentlig trodde han ikke at den skulle komme til den norske finalen engang.

– Nei, jeg ble nok litt «arrestert» av min egen tekst på låten. Det å gripe sjansen når du får den. Masken er en liten beskyttelse for å gjemme meg selv. Jeg blir en helt annen på scenen. Jeg tenkte liksom ikke på at denne låten skulle være live-konsept da jeg laget den. Så da den ble Grand Prix-låt, måtte jeg på scenen. Og da er masken god å ha, forklarer Joakim som opprinnelig er fra Trondheim.

Joakim har fått mye hjelp til låten som nå skal representere Norge i den internasjonale finalen.

TIL KIEV: JOWST vant finalen i Melodi Grand Prix Finale 2017 lørdag kveld.

TIL KIEV: JOWST vant finalen i Melodi Grand Prix Finale 2017 lørdag kveld. Foto:

– Før jeg sendte inn bidraget til MGP la jeg den ut på min lukkede Facebookside hvor jeg ba venner om å kommentere låten. Jeg fikk mange tilbakemeldinger, og har hørt på mange av dem. Så jeg har mange å takke for at låten ble som den ble, sier han.

Internasjonal jury

NRK benyttet seg av en internasjonal jury i år. Målet er å vinne den internasjonale finalen. Sist NRK benyttet seg av en internasjonal jury var i 1985 og 1995. Da vant henholdsvis Bobbysocks og Secret Garden.

De internasjonale juryene kom fra Armenia, Finland, Irland, Israel, Malta, Storbritannia, Sverige, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

SPENT: Joakim With Steen er spent på hva deltagelsen i den internasjonale finalen vil føre til.

SPENT: Joakim With Steen er spent på hva deltagelsen i den internasjonale finalen vil føre til. Foto:

Den internasjonale juryen fikk kun være med på den første delen av finalen. Hovedfinalen som besto av JOWST, Ulrikke, Elin & The Woods og Ammunition.

– Det er det som er kult! Jeg er veldig glad for at Norge også liker oss, men vi må gjøre det bra ute i Europa, sa Joakim With Steen til NRK.

Skrevet mye

Joakim With Steen (27) er musikkprodusent, og debuterer som sceneartist med låten «Grab The Moment».  Til daglig produserer han musikk for andre. Dagene tilbringes stort sett i et studio hvor han hjelper andre artister til å lage musikk.

– Jeg har skrevet mye musikk. Men det er første gang jeg fremfører og står på scenen selv. Så dette er helt nytt for meg, sier han.

Norsk elektronisk musikk er virkelig i vinden om dagen. «Grab The Moment» er en låt som både den internasjonale juryen og det norske folk setter pris på

– Denne låten er laga for verden, ikke for Norge – selv om den skal representere Norge, og det er vi veldig glade for, sa Joakim til NRK.

– Nå skjer det i Kiev, vi satser på å ta Kiev, la Aleksander til.

Nytt sceneshow

Joakim forteller at han og Aleksander hadde mange og store planer for sceneshowet, men at de ikke fikk til alt de ønsket.

– Det står ikke på teknikken. Selv om NRK hadde mye penger å bruke, er slik teknikk veldig dyrt. Håpet er i hvert fall å gjøre ting litt mer avansert i Kiev, sier han.

Han skryter uhemmet av NRK for profesjonaliteten.

– Bare skjorta mi fikk egne mansjetthull, buksene ble sydd slik at de passet akkurat. Alt skulle være spor on, sier han.

Elin Kristiansen eller Ella stilte med låten «Mamma Boy». Den kom ikke til hovedfinalen.

Joakim With SteenJoakim With Steen trodde ikke at folk skulle forstå låten med én gang.

Joakim With SteenJoakim With Steen trodde ikke at folk skulle forstå låten med én gang. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken