Mats (11) dro opp gjedde på 6,5 kilo i Midtsjøvann

STOLT: Mats Christian viser stolt frem den store gjedda han fikk i Midtsjøvann sist søndag.

STOLT: Mats Christian viser stolt frem den store gjedda han fikk i Midtsjøvann sist søndag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den store fisken spratt over en meter over vannflata, før 11- åringen fikk den opp i båten.

DEL

SKI: Det var søndag. Pappa Rune Hansen hadde med seg sønnen Mats Christian ut i båt på Midtsjøvann for første gang.

Først dro 11-åringen opp et par gjedder på et par kilo, ganske nærme badeplassen. Deretter dro de litt lenger ut på vannet.

– Vi var midt ute på vannet, da det virkelig smalt til. Jeg rodde mens Mats lot snøre henge etter båten. Vi skjønte raskt at fisken var stor. En diger gjedde hoppet opp av vannet, langt unna båten, med Mats sin sluk i kjeften, sier pappa.

Økten med å få fisken opp i båten tok nærmere 10 minutter. Størrelsen var gedigen. 99 centimeter og 6,5 kilo. Mats Christian klarte jobben selv, uten hjelp fra pappa.

– Vi hadde med en ørrethov, men fant raskt ut at den ble altfor liten. Da fisken var nærme nok båten fikk jeg tak i den og dratt den om bord, sier Rune Hansen.

Dette er langt ifra første gang at 11-åringen prøver fiskelykken. Han har vært med far på fisketur siden han lå i barnevognen.

– Vi er mye på fiske i fjellet, blant annet på Røros. Hver gang blir jeg slått av guttungen når vi skal måle og veie ørreten vi får. Vi er like stolte og glade begge to. Men første gang han var med meg på fiske, var isfiske. Da satt han i barnevogn, sier Rune Hansen.

Artikkeltags