SKI: Miljøagentene i Nordre Follo har sett at det er vanskelig å samles etter skoletid. Derfor har de nå laget to lag, et i Ski og et på Kolbotn.

– Det er fordi vi så det var vanskelig å samle alle sammen etter skoletid. Ved å dele oss i to, får vi med flere miljøengasjerte barn og ungdommer. Det betyr ikke at vi ikke samarbeider, det gjør vi absolutt, men vi deler oss på ulike arrangementer og oppdrag, forteller Ida Welde som er mamma til Live og som også er engasjert i Miljøagentene.


Live har vært en svært engasjert Miljøagent i to-tre år, mens Johanne ble med for rundt to uker siden. Men det betyr ikke at hun ikke er engasjert.

– Det er veldig bra med en klesbyttedag. Jeg gir ofte klær til søskenbarnet mitt, men vi har ikke helt samme stil, og det kan hende at hun ikke liker det jeg gir henne. Da er det fint at jeg kan levere det inn her, sier Johanne.

Live synes det er flott at Miljøagentene nå er med på klesbyttedagen på biblioteket.

– Det er så fint å kunne bytte et klesplagg jeg ikke liker som andre kan få gleden av. Det som er litt synd, er at det ikke er så mye å velge mellom for oss i vår alder her. Det håper jeg blir bedre til våre når vi skal ha ny klesbyttedag, oppfordrer hun.

Det er begge enige om hvor viktig det er med gjenbruk, og at vi ikke skal kaste så mye.

Flere med

I tillegg til Miljøagentene har Liv Eliassen og Kari Aa satt seg ned med hver sin symaskin. De er begge med i Ski Husflidslag, og er opptatt av å reparere klær som har gått i stykker.

Ida Welde hadde tatt med seg en bukse som hadde gått i stykker ved glidelåsen. Og det fikset Kari Aa enkelt.

– Det er alltid litt kronglete med glidelåser, og når det er denim i tillegg, blir det veldig tykt. Men det er ikke lenger et hull her, sier hun og leverer buksen tilbake til eieren.

LES OGSÅ: Live (11) og Josefine (11) plukket to bæreposer med søppel på en halvtime: – Veldig dumt

De synes det er flott å få være med på klesbyttedagen.

– Man trenger ikke kaste klær fordi det er ødelagt. Det går helt fint å reparere mye, også, eier Liv Eliassen.


Sirkulærtenkning

Hanne Skulstad og Mari Todd-Kvam fra MDG er veldig glad for at så mange har levert inn klær til klesbyttedagen. Denne gangen var det ikke så mange som kom gjennom dagen med klær, men det kan det være flere grunner til.

– Det viktigste er at folk har begynt med sirkulærtenkning, at ikke alt trenger å kastes, men bli gjenbrukt, sier Skulstad engasjert.

LES OGSÅ: Den store klesbyttedagen: – Dette har vi holdt på med i 30 år

Det var mange som skaffet seg et kupp da dørene åpnet.

– Det var mye fint her på morgenen, men det ble fort borte. Dessverre har det ikke kommet så mange med innbytteklær i dag. Men vi håper de kommer tilbake til våren, for da skal vi arrangere en ny klesbyttedag, oppfordrer lokallagsleder i MDG Marthe Arnesen.