Bjørn vokste opp i Ski som yngst av ti søsken, giftet seg med Randi Søderberg fra Oppegård og ble en del av Oppegårdhistorien. I 1959 bygget de hus på Hellerasten i Oppegård med stor egeninnsats.

Bjørn var elektroingeniør fra Oslo Tekniske skole og startet I 1961 sammen med en kollega et rådgivende ingeniørfirma, Kristiansen og Gamborg. I lokalsamfunnet engasjerte Bjørn seg i KIL som fotballtrener og skøyteleder. I 1972 ble han valgt inn i kommunestyret for Høyre. Det ble 24 sammenhengende år i kommunestyret, av dem 14 år som ordfører, 1981-1995. Med sin evne til å samle var han høyt respektert i alle partier. Han var en dyktig møteleder som alltid klarte å skape en god stemning i møtene, og hadde en egen evne til fyndige og treffende formuleringer. Han skulle oppleve at skatteinntektene sviktet og det ble nødvendig med store innstramninger, men også at Oppegård ble kåret til Norgesmester i god styring. I hans tid ble Sofiemyr kirke og Høyås Bo- og Rehabiliteringssenter bygget. Da kom IBM til kommunen etter en imponerende rask saksbehandling, og vi fikk Rosenholm stasjon.

LES OGSÅ: Tidligere ordfører Bjørn Kristiansen i Oppegård er død

Etter ordførertiden fulgte 4 år i Akershus fylkesting. Samtidig satt han i styret i Kommunenes Sentralforbund. Bjørn var aktiv i Senior Høyre og var leder i både Oppegård og Akershus SH 2001-2005. I 2003-2007 fikk han en ny periode i kommunestyret og var en påpasselig talsmann for eldre.

Bjørn var en som alltid stilte opp og deltok. Han pratet med alle og tok ansvar, var en god læremester for sine etterfølgere, og ga rom for nye folk og ideer. Senest møtte han ved Nordre Follo Høyres ordførernominasjon i juni.

En god kollega og venn!

Vi lyser fred over hans minne!