Kåre Holt Hansen startet opp Skautraver’n i 1969 og var leder for arrangementet i hele 40 år, frem til 2008. Vi i Nordre Follo orientering vil, sammen med titusener av skautravere, takke Kåre for en utrettelig innsats og vi minnes ham i ydmykhet og i stor takknemlighet for alt han fikk utrettet.

Kåre Holt Hansen var en ruvende skikkelse i norsk orientering. Ikke av fysisk størrelse, men i kraft av alt han fikk gjort gjennom et langt liv.

Vi kjenner Kåre som aktiv orienteringsløper og som idrettsleder. Kåre satt i styret i Norges Orienteringsforbund i 22 år, hvorav 6 år som forbundsleder.

Hans fokus var alltid å dele denne idretten han var så glad i med flest mulig mennesker.

Her i lokalmiljøet på Kolbotn var det Kåre som tok initiativ til gjenoppliving av orienteringsgruppen i Kolbotn Idrettslag i 1966, etter at gruppen hadde ligget brakk siden 1950.

Men først og fremst kjenner vi Kåre som Skautraver-generalen. Kåre startet opp med Skautraver’n i 1969 etter at ideen om turorientering oppsto i Asker et par år tidligere.

Hensikten var å gi den jevne turgåer gleden av å finne poster i ukjent terreng ved hjelp av kart og kompass, uten det tidspress og konkurranseelement som gjelder i orienteringsidretten.

Ideen slo godt an i lokalmiljøet her på Kolbotn. Allerede første året kunne man registrere over 800 deltagere, to år etter hadde tallet steget til over 1500. Siden har det blitt enda flere.

Skautraver’n har hele tiden vært blant landets største turorienteringsarrangementer. Grunnene kan være mange: En befolkning med interesse for friluftsliv, gode kart over et fantastisk og variert turterreng.

Men den viktigste grunnen har nok likevel vært Kåres iherdige innsats, både med å finne interessante turer, varierte turer for hele spekteret av deltagere, fra turer i nærterrengene for barnefamilier og ferske skautravere, passe utfordrende turer for turglade pensjonister og noen nøtter langt til skogs for dem som søker større utfordringer.

Selvfølgelig fikk han hjelp av andre i orienteringslaget, men drivkraften bak Skautraver’n var i 40 år Kåre Holt Hansen. Vi som har tatt over stafettpinnen prøver å videreutvikle Skautraver’n i Kåres ånd.

Kåre fikk Oppegård kommunes miljøpris i 1996 og kommunenes hederspris i 2006. Han var æresmedlem i Nordre Follo orientering.