Mistenker metanoldødsfall i Oslo – politiet advarer

Politiet i Oslo går ut med en advarsel etter at en mann ble funnet død søndag.

DEL

OSLO: Tirsdag kveld sendte Oslo Politidistrikt ut en pressemelding om at politiet har gjort undersøkelser i forbindelse med at en mann ble funnet død søndag 13. september.

Obdusert

Den avdøde ble obdusert tirsdag, og det ble funnet metanol i kroppen. Dødsårsaken er imidlertid ikke sikker, ifølge politiet. Mannen som ble funnet død har oppholdt seg på den samme adressen som en person som ble behandlet for metanolforgiftning ved Oslo universitetssykehus i helgen, og politiet ser disse hendelsene i sammenheng.

Grunnen til at politiet velger å gå ut med informasjon, er å hindre at andre blir skadet av farlig metanolholdig sprit.

– Politiet advarer publikum på det sterkeste mot å kjøpe sprit og alkohol fra ikke legale forhandlere eller privatpersoner. Dersom spriten er tilsatt metanol kan den være dødelig, skriver politiet i pressemeldingen.

Ifølge VG vet politiet per nå ikke hvor drikken har kommet fra. Leder av etterforskningsseksjon drap ved Oslo politidistrikt, Anne Alræk Solem, sier til avisen at politiet ikke har opplysninger om hvorvidt det skal være mer metanolholdig drikke i omløp.

– Dersom publikum har informasjon som kan opplyse denne saken eller har informasjon om at det er metanolholdig alkohol i omløp ta kontakt med politiet så fort som mulig, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken