Gå til sidens hovedinnhold

Mister viktige renn - verdenscuphelgen på Lillehammer i februar er avlyst

Utenlandske idrettsutøvere får ikke slippe inn i Norge med innreisereglene regjeringen presenterte onsdag. Verdenscup på Lillehammer utgår.

Det betyr at Martin Løwstrøm Nyenget og resten av langrennseliten går glipp av viktige renn i kampen om en VM-plass. Fredag åpnet regjeringen, mot Helsedirektoratets anbefaling, for at det kan gjøres unntak fra karantenebestemmelsene slik at det kan arrangeres en rekke verdenscuprenn i Norge i februar og mars.

Onsdag stengte statsminister Erna Solberg for denne muligheten da hun presenterte tiltak som i praksis er å stenge grensene til utlandet.

Solberg opplyste at unntakene gjelder for personer med samfunnskritisk funksjon, vare- og persontransport, helsepersonell, personer som skal ha samvær med barn og personer som av ellers helt spesielle grunner kommer til Norge.

– Nei, det er ikke laget åpning for at kulturpersonligheter eller idrettsutøvere eller andre får unntak fra disse reglene, sa Erna Solberg

Natt til fredag innføres reglene. Reglene vil bli vurdert på nytt om to uker og er i samsvar med anbefalingen til Helsedirektoratet.

Lillehammer avlyses

Skipresident Erik Røste bekrefter at verdenscuphelgen på Lillehammer 12.–14. februar ikke vil finne sted.

– Vi har akkurat fått beskjeden. Vi, som alle andre, må forholde oss til det regjeringen bestemmer. Konkret betyr det at verdenscuphelgen på Lillehammer nå vil utgå, sier Røste til NTB. Røste forklarer at det var planlagt at utøvere skulle ankomme innenfor den perioden som nå er stengt.

Det skulle etter planen arrangeres rundt 30 enkeltkonkurranser i verdenscupen i langrenn, hopp, kombinert og alpint i februar og mars.

Arrangementer i fare

I tillegg skal blant annet Molde møte tyske Hoffenheim i Europaligaen 18. februar.

Håndballaget Vipers i Kristiansand har allerede fått flere mesterligaoppgjør utsatt. Laget har bare spilt seks kamper i sin gruppe. Det europeiske håndballforbundet (EHF) har sagt at kamper i gruppespillet må spilles før 14. februar. De nye reglene trer i kraft 29. januar og vil vare til fredag 12. februar.

Kommentarer til denne saken