Få sykkelen reparert gratis

GRATIS: I forbindelse med Mobilitetsuka, tar Ski kommune på seg spanderbuksene og gir gratis sykkelreperasjoner til barnesykler. Kristine Sand i Ski kommune håper mange kommer.

GRATIS: I forbindelse med Mobilitetsuka, tar Ski kommune på seg spanderbuksene og gir gratis sykkelreperasjoner til barnesykler. Kristine Sand i Ski kommune håper mange kommer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Når Ski kommune markerer Mobilitetsuka, gjør de det med å arrangere gratis reparasjon av barnesykler på torget i Ski.

DEL

SKI: Europeisk mobilitetsuke har som mål å synliggjøre hvordan folk kan reise mer miljøvennlig samtidig som den som reiser kommer fra A til B uten problemer.

Hovedbudskapet i 2017 er å dele transportmiddelet dit. Ved å dele, for eksempel ved å kjøre kollektivt, samkjøre eller dele bil, blir det mindre trafikk på veiene. Det igjen fører til færre ulykker og mindre kø.

Ski kommune har valgt å være med i år. Ved å gi gratis reparasjon av barnesykler i tre dager.

– Tirsdag klokken 14 til 17 er første dag. Både onsdag og torsdag holder vi samme åpningstid. Det går først og fremst i bytte av dekk, bremseklokker, olje på kjede og lignende. Det viktigste er at syklene blir brukt, sier Kristine Sand i Ski kommune.

Hun kan også forteller at kommunen vil overraske med frokost for de syklende og gående tirsdag morgen.

– Vi vil også dele ut noen sykkelting som ringeklokker. Vi vil gjøre en gest til dem som velger miljøvennlig transport til og fra skole og jobb, sier Sand.

Artikkeltags