Torget i Ski kan bli en hage i fremtiden

KINA-INSPIRERT: Landskapsarkitektstudentene Silje Heggdal, Alexander Tjaberg, Anne Guro Røsæg, Simon Klindt og Kristine Stadheim ble inspirert av  «Den beskjedne administratorens hage» i Kina.

KINA-INSPIRERT: Landskapsarkitektstudentene Silje Heggdal, Alexander Tjaberg, Anne Guro Røsæg, Simon Klindt og Kristine Stadheim ble inspirert av «Den beskjedne administratorens hage» i Kina. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kun fem uker har de nye landskapsarkitekt-studentene ved NMBU hatt på seg for å komme opp med gode ideer til hvordan Ski torg kan bli utformet i fremtiden.

DEL

SKI: I forbindelse med Mobilitetsuka som arrangeres i Ski denne uken, har førsteårsstudenter ved NMBU vært med på å utforme PARKing Day. Her skal de vil vise hva annet enn parkering man kan bruke parkeringsplasser i byer til.

Mobilitetsuka og PARKing Day var opprinnelig planlagt å finne sted på parkeringsplassen ved Bowlers, men måtte flyttes til nedre torg, da Bane NOR trengte parkeringsplassen til anleggsarbeidene sine i Jernbaneveien litt tidligere enn planlagt.

I 2017 er hovedbudskapet for Mobilitetsuka at deling er et godt alternativ. 
Hvis du deler transportmiddelet ditt, for eksempel ved å reise kollektivt, samkjøre eller ved bildeling, blir det mindre trafikk på veiene, færre ulykker og mindre kø.

Tøffe hager

Studentene har hatt noen intense uker før de kom frem til resultatene.

Hagene som er anlagt på torget er fra alle verdens hjørner. Elevene er inspirert av hager fra blant annet Kina, Frankrike, Japan og Danmark.

– Det har vært to uker med intensiv hagehistorie på elevene. Så ble de delt inn i grupper for å komme med ideer fra de historiske hagene. Ideene er nå satt ut i live her i Ski, forteller landskapsarkitekt Jan Bernigeroth ved NMBU.

Den beskjedne administratorens hage

Dem studenter har laget sin versjon av «Den beskjedne administratorens hage». Studentene forteller at den ligger i Kina, men mye kan overføres til Norge.

– Det var ikke bare enkelt å få dette til på et stramt budsjett. Vi ville ha sittemuligheter med plass til mange. Og så skulle det være enkelt å lage, forteller Silje Heggdal.

– Det har vært veldig gøy, og ikke minst utfordrende. Vi har også lært mye, sier Anne Guro Røsæg.

De har vært i skogen og hentet stein med mose, slik at det skal se mest mulig naturlig ut.

– Det er blitt arrangert naturlig, sier de og smiler. – Vi er i hvert fall veldig fornøyde med resultatet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken