200 Moods of Norway-ansatte sies opp

Moods-butikken på Ski storsenter er stengt.

Moods-butikken på Ski storsenter er stengt. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Konkursen til Moods of Norway fører til at 200 ansatte må sies opp. Samtlige 18 butikker i landet holdes stengt torsdag.

DEL

– Nå må vi avklare hvordan skal vi realisere verdiene, sa bostyrer Asbjørn Nordstrand Løvik til Aftenbladet.

Han opplyser at det ikke er tatt stilling til om varene skal selges ut fra butikkene, om hele varelageret selges eller om innmaten skal selges. Han utelukker heller ikke at noen kan overta kleskjeden.

Selskapets 200 ansatte ble informert om konkursen onsdag ettermiddag, som gjelder for Moods of Norway AS og Moods Wholesale AS.

Sammen med Stefan Dahlquist og Peder Kristian Børresen grunnla Simen Staalnacke Moods of Norway i 2003. Han beskriver 11 av de 14 årene selskapet har eksistert som et norsk gründereventyr.

Leder av Ski storsenter, Gro Collett likte dårlig, nyheten om at Moods of Norway legger ned på senteret.

– Hva var din umiddelbare reaksjon da du fikk vite at Moods of Norway hadde gått konkurs?

– Fryktelig trist, særlig med tanke på usikkerheten for alle de flotte ansatte som jobber i butikken, og som har gjort en fantastisk jobb i de årene butikken har ligget på Ski Storsenter, sier Collett til Østlandets Blad.

– Når fikk du beskjeden om konkursen?

– Jeg fikk beskjeden i går ettermiddag.

– Har du blitt spurt om å hjelpe til med å omplassere de som var ansatt i butikken?

– Det er for tidlig å snakke om omplassering i denne fasen.

– Hvem ser du for deg kan ta over butikklokalet?

Det er også for tidlig å snakke om, svarer Collett.

– Opp til bostyrer

Siden 2014 har selskapet tapt 76 millioner kroner, ikke medregnet det som eventuelt er tapt i 2017, skriver Finansavisen.

Varner-gruppen overtok i fjor en firedel av Moods of Norway gjennom en rettet emisjon. Varner ønsket ikke å svare Finansavisen om de vurderer å redde selskapet.

– Nå er det opp til bostyrer hva som skjer med vårt elskede Moods. Vi vet ikke helt hva som skjer. Det er uvisst, men vi håper det er en fremtid for Moods of Norway, sier Staalnacke.

Flere har meldt interesse

Flere har meldt sin interesse for å ta over deler av konkursboet etter Moods of Norway. Bostyrer vil foreløpig ikke si om noen ønsker å drive selskapet videre.

Alle kleskjedens butikker holder torsdag stengt, mens bostyrer Asbjørn Løvik er i møter med ledelsen på hovedkontoret i Stryn i Sogn og Fjordane. Fremtiden til selskapets 200 ansatte er uviss, men i utgangspunktet blir de sagt opp, ifølge bostyreren.

– Er det noen som har meldt interesse for å drive selskapet videre?

– Det er flere som har meldt interesse for aktiva (eiendelene) i selskapet. Men konkret hva den interessen består i kan jeg ikke gå inn på, sier Løvik.

Han vil ikke kommentere om det er snakk om at noen vil ta over hele selskapet eller deler av det.

Internasjonal satsing

Motejournalist i Dagens Næringsliv og forfatter, Jorun Aartun, synes konkursen er synd for norsk klesbransje. Hun forklarer konkursen slik:

– Selskapet pådro seg store tap etter den internasjonale satsingen, særlig i USA. I en ekspansiv vekstfase klarte de ikke å ha kontroll på kostnaden. De har heller ikke klart å ruste opp organisasjonen slik at den er konkurransedyktig nok, forklarer Aartun til NRK.

Elle-redaktør Signy Fardal synes konkursen er trist.

– Jeg synes kolleksjonene deres har blitt bedre og bedre. De har våget og de har satset, og den som intet våger, intet vinner. Jeg har stor respekt for dem, sier Fardal.

Artikkeltags