Morten Ellingsen ny leder av Nordre Follo Ap

Nyvalgt leder Morten Ellingsen (til venstre); stortingsrepresentant Hadia Tajik og avtroppende leder Arild Burud.

Nyvalgt leder Morten Ellingsen (til venstre); stortingsrepresentant Hadia Tajik og avtroppende leder Arild Burud. Foto:

Av
DEL

Det var en gjeng engasjerte partimedlemmer som samlet seg til årsmøtet, som ble holdt i Storsalen på Langhuset. Etter at partiet ble en del av posisjonen og fikk Nordre Follos første ordfører etter valget i fjor høst, er det mange av medlemmene i partiet som har viktige roller når det gjelder å gi den nye kommunen en best mulig start. Dette krever mye hardt arbeid og klare politiske føringer, men stemningen i Arbeiderpartiet er positiv og med troen på fremtiden.

Partiets nestleder Hadia Tajik gjestet årsmøtet og takket for alt arbeidet som er langt ned i forbindelse med kommunereformen. I årsmøtetalen så hun fremover mot det neste partiprogrammet som skal vedtas til neste år, og trakk frem arbeid, sosial rettferdighet og bærekraft som viktige bærebjelker i det programmet.

Partiets medlemmer hadde sendt inn 22 politiske forslag, og debatten varte nesten til klokken 22.30. Jernbaneutbygging, skolesituasjonen i Ski, hydrogensatsing i Norge, tannhelse og hvem som skal ha vigselsrett stod på dagsorden. Det ble høyt engasjement i debatten, slik det skal være på et godt politisk verksted.

Før årsmøtet i Nordre Follo Ap hadde leder Arild Burud signalisert at han ikke ønsket gjenvalg. Han ble takket behørig av for sin innsats som kommunepartiets første leder. Tidligere gruppeleder for Arbeiderpartiet i Ski, Morten Ellingsen, ble valgt som ny leder. Han gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

- Jeg har fått med meg et fantastisk team i det nye styret! Vi ser frem til å jobbe med alle de spennende vedtakene fra årsmøtet og vi planlegger en kjempegøy valgkamp til neste års stortingsvalg. I tillegg blir det masse tid til å diskutere politikk. Arbeiderpartiet skal ha et tilbud for alle, sier Ellingsen.

Artikkeltags