LANGHUS: I under ett år nå har Morten Ellingesen fra Langhus jobbet som kommunikasjonssjef i Ås kommune. Nå er det klart at han bytter arbeidsgiver, til hjemkommunen Nordre Follo.

Han starter i jobben 1. oktober. I utgangspunktet hadde han ingen planer om jobb-bytte, men slik ble det når muligheten dukket opp, forteller han til ØB.

– Det er ikke slik at jeg vil slutte i Ås, men man styrer ikke alltid når mulighetene kommer. Nå kom denne muligheten. Det er en litt større stilling, og en litt annen type stilling som er interessant. Men jeg har hatt det veldig flott i Ås kommune, så det satt litt inne å søke, men stillingen var så bra, måtte jeg søke, sier han.

Søkte anonymt

Det var tolv søkere på listen – fire av dem var menn, og alle disse søkte unntatt offentlighet. Ellingsen var en av dem. ØB spør hvorfor.

– Er det ikke litt rart å søke unntatt offentlighet på stillingen når du skal jobbe med åpenhet og kommunikasjon?

– Bakgrunnen for å kunne søke om unntatt offentlighet, er at det ligger en særskilt offentlig interesse for stillingen, og forrige gang jeg søkte denne jobben, ble det veldig mye. Det ble flere avisskriverier rundt det, og i denne posisjonen som jobber som kommmunajonssjef ien annen kommune, mente jeg det ville være til ulempe for nåværende arbeidsgiver. Det var litt ubehagelig å stå som anonym søker, for jeg er stor tilhenger av offentlighet, og skulle gjerne søkt i fullt navn, sier han.

Fremover

Ellingsen skal nå bruke tiden med å bli kjent med Nordre Follo kommune som arbeidsplass.

– De gjør veldig mye riktig allerede, men den første perioden skal jeg bli kjent med alt og finne ut hvordan ting er, og så skal jeg fortsette arbeidet med åpenhet, samskaping, klarspråk, og bidra til å øke kommunens tilgjengelighet for befolkningen og ...

– Unnskyld at vi avbryter, men det høres nesten ut som du er i gang med jobben allerede?

– Ja, hehe.


Fornøyd

Assisterende kommunedirektør Jane Short Aurlien er veldig godt fornøyd med ansettelsen.

– Med Morten Ellingsen får kommunen en engasjert, kreativ og faglig sterk leder for kommunikasjonsavdelingen og politisk sekretariat. Han kjenner Nordre Follo godt og har mange spennende tanker om hvordan vi kan videreutvikle og styrke dialogen mellom innbyggerne, de folkevalgte og administrasjonen. Han blir en god kraft å få inn i organisasjonen, og vi gleder oss til å få ham med på laget, sier hun i en pressemelding.