– Umulig å komme seg fra Vestby til Rygge flyplass

FRUSTRERT: Britt Barthel håper flybusselskapene vil kjøre fra Vestby og Son igjen.

FRUSTRERT: Britt Barthel håper flybusselskapene vil kjøre fra Vestby og Son igjen. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Britt Barthel fra Vestby velger bort den lokale flyplassen fordi hun mener det er for mye styr å komme seg dit.

DEL

VESTBY: For reisende fra Vestby og Son finnes det i dag ingen direkterute til Moss lufthavn Rygge. Slik det er nå må de enten ta flybussen til Gardermoen for så å bli med tilbake til Rygge eller kjøre til Korsegården og hoppe på der. Skal de reisende ta toget må de sitte på til Moss, skifte tog til Rygge og så ta en shuttlebuss videre til flyplassen.

For dårlig

Britt Barthel fra Son synes tilbudet er for dårlig og ønsker en holdeplass for påstigende passasjerer som skal fly fra Rygge.

– Når jeg reiser fra Rygge må jeg bry andre med å spørre om skyss. Om morgenen er det ekstra vanskelig og jeg ønsker ikke å vekke naboen for å bli kjørt. Man bør kunne klare seg selv, sier Barthel til Moss Avis.

Fordi hun opplever reisen til Rygge som vanskelig velger hun nå bort flyplassen som bare ligger 15 minutter hjemmefra til fordel for Gardermoen dersom de to flyplassene tilbyr samme flyrute.

– Jeg tar toget til Gardermoen i stedet for bussen til Rygge. Det er mye lenger, men det går fortere, sier en oppgitt Barthel.

Må være lønnsomt

Det er Flybussekspressen og Ryggeekspressen som har bussruter til Moss lufthavn Rygge, men ingen av selskapene har holdeplass for passasjerer som skal til flyplassen fra Vestby og Son.

– Vi hadde holdeplasser der tidligere, men etter et års tid var det ingen som benyttet seg av tilbudet. Å kjøre en ekstra runde for ikke å plukke opp noen passasjerer er dumt og unødvendig, sier driftssjef i Flybussekspressen, Jarle Bugge. Han forteller at det må være lønnsomt for selskapet å ha et stopp i Vestby og Son for at de skal vurdere det på nytt.

– Det er bare klønete nå. Hadde mange brukt oss hadde det vært grunnlag for å vurdere det. Av hensyn til de som skal videre med bussen ønsker vi å være raske og effektive, derfor kjører vi ikke der lenger. Vestby har blitt bedre etter at den nye holdeplassen kom, og kommer det mange kunder dit vil vi kunne vurdere det igjen, sier Bugge.

Du kan ha flaks

På holdeplassen i Sonsveien kjører Flybussekspressen inn for å slippe av passasjerer. Sjåføren forteller at dersom Barthel hadde ønsket å hoppe på bussen, kunne hun fått lov til det, men at bussen bare stoppet i Son fordi den hadde passasjerer som skulle av. Markedssjef på Moss lufthavn Rygge, Silje Thoresen, forteller at tilbudene til flybussene er utviklet på bakgrunn av erfaring.

– Passasjergrunnlaget er ikke stort nok. Undersøkelser flyplassen har gjort tidligere viser at reisende som har rundt 20 minutters reisetid eller kortere ofte blir kjørt og sluppet av på flyplassen. Selv om flybusselskapene er selvstendige aktører har flyplassen kontakt med selskapene for å ha et godt tilbud.

– Vi har ingen økonomisk risiko, så busselskapene må selv vurdere hvor de ønsker å ha holdeplasser. Men vi ønsker et så godt tilbud som mulig og det skal være lett for de reisende å komme seg til Rygge, sier hun.

Artikkeltags