Motherhood utvider til Parenthood

ERFARINGER: Elin Vaage Slenes og Cathrine Stuwart har deltatt i Motherhoodgrupper og ble intervjuet av Kari M. Myrvang Kallvik fra KoRus-Øst under inspirasjonskonferansen.

ERFARINGER: Elin Vaage Slenes og Cathrine Stuwart har deltatt i Motherhoodgrupper og ble intervjuet av Kari M. Myrvang Kallvik fra KoRus-Øst under inspirasjonskonferansen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra høsten av får 1. klasseforeldre ved Vassbonn skole tilbud om å være med i Parenthood-grupper, etter modell av Motherhood som allerede er godt etablert i Oppegård.

DEL

KOLBOTN: Torsdag var mer enn 50 personer fra ulike kommuner og instanser samlet til inspirasjonskonferanse i Kolben. Anne Witberg, som leder Motherhood i Oppegård, har lagd et inspirasjons- og erfaringshefte for at andre kommuner kan sette i gang lignende tilbud til tenåringsforeldre.

– Motherhood er et unikt pusterom for kunnskap, bevisstgjøring, refleksjon, erfaringsdeling og nettverksbygging for mødre til tenåringer på 7.–10. trinn i Oppegård kommune. Tilbudet er for alle mødre og gratis. I tillegg arrangeres foredrag som er åpent for alle, opplyser Witberg.

Mødrene Elin Vaage Slenes og Cathrine Stuwart har deltatt i Motherhood-grupper, og delte sine erfaringer under konferansen.

– Først og fremst fikk jeg bekreftelse på at det ikke står så galt til hjemme hos oss. Dessuten har jeg fått mange flere verktøy som åpner for andre måter å snakke sammen på. Det har gjort noe med hele familien, forteller Elin.

– Også jeg har lært mye om å snakke om det som før føltes vanskelig; ikke minst hvordan starte en samtale. I tillegg har det vært verdifullt å bli kjent med mødre på tvers av hvilke skoler tenåringene går på, sier Cathrine.

Anne Witberg forteller at Oppegård kommune fra høsten av setter i gang Parenthood-grupper for foreldre i 1. klasse på Vassbonn skole.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken