Nytt tilbud til 1. klasseforeldre på Vassbonn: – Meld deg på Parenthood

VELKOMMEN: I høst starter Parenthood-grupper for foreldre til 1. klassinger ved Vassbonn, forteller prosjektleder Anne Witberg.

VELKOMMEN: I høst starter Parenthood-grupper for foreldre til 1. klassinger ved Vassbonn, forteller prosjektleder Anne Witberg. Foto:

Denne høsten starter en pilot for foreldre med barn på første trinn ved Vassbonn skole. – Forskning sier at forebygging har størst effekt om man starter tidlig, sier Anne Witberg og ønsker velkommen til å melde sin interesse for Parenthood.

DEL

VASSBONN: Witberg er prosjektleder for Motherhood og Parenthood i Oppegård kommune. Motherhood er grupper for mødre til tenåringer, og har siden oppstart for flere år siden engasjert 100 mødre. På gruppemøtene drøftes aktuelle tema, med fagpersoner til stede. Mødrene utveksler erfaringer og danner nettverk.

– Er du mor til barn på 7. til 10. trinn, er tiden inne for å melde interesse for Motherhood nå, til motherhood@oppegard.kommune.no, sier Witberg.

Foreldrefellesskap

Nytt av året er Parenthood for foreldre med barn på 1. trinn.

– Opplegget kjøres som en pilot på Vassbonn skole og blir en gruppe for både far og mor, basert på erfaringer vi har gjort i Motherhood, forteller Witberg.

Det blir temakvelder med påfyll av kunnskap, erfaringsdeling og refleksjon i dialog med fagpersoner.

– Temaene er valgt ut på bakgrunn av samtaler med foreldre og deres fokus i denne fasen. Viktig er også muligheten for å utvide sitt nettverk. Samhold og gode relasjoner blant foreldrene påvirker barna positivt, poengterer Witberg.

Hun viser til at forebygging har størst effekt om man starter tidlig.

– Nå ønsker Oppegård kommune, ved Helsetjenesten, denne høsten å prøve ut respons på et slikt tilbud. Er du mor eller far til et barn på første trinn ved Vassbonn skole, kan du melde din interesse nå, til parenthood@oppegard.kommune.no.

Foredragsserie

Også denne høsten arrangeres en foredragsserie i regi av Parenthood. De skjer i Kolben kulturhus. I år samarbeider Parenthood med Verdensdagen for psykisk helse, og det første foredraget holdes 10. oktober. Temaet er "raushet" med Kristin Oudmayer. Parenthoods foredrag er åpent for alle.

Flere kommuner følger etter

Anne Witberg kan fortelle at KoRus-Øst har støttet Motherhood under oppstart og utvikling, og også lagt til rette for overføring til andre kommuner. Etter inspirasjonskonferanse i juni og workshop i august, vurderer flere kommuner å starte opp. En kommune er allerede i gang.

Artikkeltags