Selger verdens raskeste gressklipper

Monsterklipper: Rallysjåfør, Pekka Lundefaret, Ønsker nå å selge gressklipperen med verdensrekord.

Monsterklipper: Rallysjåfør, Pekka Lundefaret, Ønsker nå å selge gressklipperen med verdensrekord. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vil du klippe gresset raskere enn naboen. Da er denne noe for deg. Med en toppfart på 257 km/t bør jobben gå greit.

DEL

OPPEGÅRD: Har du en stor plen og er lei av å gå med klipperen din, er kanskje Pekka Lundefarets doning noe for deg. Eller kanskje ikke. Uansett, Lundefaret har nå lagt ut rekordgressklipperen for salg, til den nette sum av én million kroner.

Troner fortsatt på toppen

Det var i november 2015 at verdensrekorden ble satt. Lundefaret hadde fått tilgang til å bruke flystripa på Torp flyplass i Sandefjord. Toppfarten ble målt til 257 km/t. For å få rekorden godkjent for Guinness rekord, måtte det måles en snittfart frem og tilbake på det som er kjent som en flygende engelsk mil på 1609 meter. Snittfarten ble målt til 214,967 km/t. Da ble det plass i Guinness rekordbok. Der troner den fortsatt på topp.

ØB var med da Lundefaret satte sin legendariske rekord i 2015. Her kan du se videoen av rekordturen

Gressklipperen er en Viking T6R og består av en spesiallaget rørramme. En amerikansk Chevrolet LS1 V8-motor på 409 hk og 590 Nm, finnes under panseret. Rake rør gir en fantastisk lyd, men anbefales ikke brukt før etter klokken ni på søndags morgen, da naboer i cirka én mils omkrets, som ikke deler motorinteressen, kan bli noe oppjagede, står det i annonsen på Finn.no.

Redd for å bryte lydmuren

Gressklipperfunksjonen fungerer, og er drevet av to miljøvennlige elektriske klippeaggregater. Det ble tatt en avgjørelse om ikke å drive klipperbladene fra V8-motoren, da tuppene ville brutt lydmuren på maks turtall.

Kostnaden for å bygge bilen i 2015, var 1,5 millioner kroner. Nå er prisen én million.

– Dette er et røverkjøp, men for hvem vet jeg ikke, men det er uansett et røveri, sier Lundefaret, med tanke på prisen den ligger ute for.

Vært på turné

Etter rekorden i 2015 har gressklipperen vært på turné i både Østerrike, Sverige og selvfølgelig i Norge. I tillegg har monsteret av en gressklipper vært en karakter i en av Lundefarets barnebøker.

– Hvem er mulige kjøpere av denne klipperen?

– Det er nok for entusiastene der ute. Klipperen som hadde den tidligere fartsrekorden, ble solgt til en russer for flere millioner kroner. Treffer du den rette sjeiken, kan mye skje, sier en entusiastisk Lundefaret.

Lundefaret antyder at det allerede har kommet bud fra kjøpelystne, og han er ikke redd for at han ikke skal få solgt rekordklipperen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken