ÅS: Sammen med DumDum Boys, deLillos, Jokke & Valentinerne regnes Raga Rockers som et av de fire store navnene i norsk rocks historie. Eivind var selv stor Raga-fan for rundt 20 år siden.

Raga-fan

– Jeg hørte mye på Raga Rockers på slutten av 80-tallet og starten på 90-tallet, sier Eivind om tiden da Raga Rockers var aktuelle med album som «Forbudte Følelser», «Blaff» og «Rock ’n’ roll Party». I fjor høst ble Eivind Staxrud tatt inn etter at gitarist Nils Aune ga seg etter «Übermench», albumet som var et etterlengtet comeback for bandet.

8 år med Krohn

Møtet med Raga Rockers i fjor var imidlertid ikke første møte med bandets ubestridte høvding Michael Krohn.
– Michael så meg i et AC/DC-coverband kalt Big Balls allerede i 2002. Han ville gjerne jobbe med meg, og jeg ble med i soloprosjektet hans Krohn & co. som ga ut et album samme året, forteller han. Senere dannet de to Easy Riders, som ga ut plater i 2004 og 2007. Det bandet eksisterer fremdeles, men for at ikke det bandet skal ligne for mye på Raga Rockers, har Michael Krohn inntatt trommesettet som han gjorde det med Kjøtt. Eivind Staxrud har overtatt vokalen.

Nervøs debut

Eivind Staxruds debut med Raga Rockers var sterkt preget av nervøsitet.
– Jeg så veldig opp til Michael, men nå har vi blitt godt kjent og gode venner. Det er en helt annen stemning nå, sier Eivind. I Raga Rockers har han som eneste gitarist fått stor plass.
– Jeg får plass til å ha mitt særpreg, men samtidig er det viktig å nærme seg Raga Rockers-uttrykket så mye som mulig. De har jo spilt sammen i nesten 30 år, så soundet deres puster på en helt spesiell måte, sier Eivind.

Shit Happens

Raga Rockers sitt siste album heter «Shit Happens», der bandet har prøvd seg litt i andre retninger.
– Det er en naturlig utvikling for Michael å prøve å strekke seg, og ikke bare spille det samme de alltid har gjort, sier Eivind. Selv kom han inn som en innleid gitarist på tampen av prosessen.

Raga-år

2010 er et Raga Rockers-år, og Eivind har satt av hele året for å jobbe med rockebandet.
– Vi blir å høre flere steder til sommeren. Norwegian Wood i Oslo er ett av stedene, sier Ås-gitarist Eivind Staxrud.