OPPEGÅRD: Den ene perlen fulgte etter den andre, formidlet av sangere, som også har gjort internasjonal karriere. Det handlet nemlig ikke bare om flott og vakker musikk, men vel så mye om store sangprestasjoner og en svært dedikert musikerkvartett, som hentet frem det beste i instrumentene.

Det er vanskelig å trekke frem konsertens høydepunkter, for dem var det mange av både innenfor opera, charleston, viser og andre sjangre, et begrep Hanne Krogh ikke liker. – Sjangerrbarrieren er noe dumt. Musikk er god eller ikke god, forklarte Hanne Krogh, som bandt det hele sammen med en litt åndelig undertone.

Hanne Krogh har fått med seg A-laget på denne showkonserten. Tenoren Thomas Ruud og den rene og velklingende sopranstemmen til Siv Oda Hagerupsen fikk frem den store stemningen i den fullsatte salen mandag med «Time to say goodbye».

Soulsangeren Marianne Antonsen, en av landets dypeste kvinnestemmer skapte «ryggrøss» med «Livets sirkel» fra «Løvenes konge» og «Amazing grace», mens tenoren Kristian Krokslett blant annet ga til beste en nydelig versjon av «Both sides now».

Hanne Krogh selv tok seg av de mer visepregede sangene, som hennes egen «Sommerdrøm», «Stars» og «Gje meg handa di» og overlot kraftprestasjonene til operasangerne. Det hele ble ledsaget av bilder på bakveggen som skapte ro og ettertenksomhet rundt musikken.

Plassen tillater ikke mer enn å nevne at Korio bidro med musikalsk trøkk, men forsvant ofte i lyden av stemmesterke solister og bandet.