Nå er det julestemning i blåserekka

Artikkelen er over 3 år gammel

Hver tirsdag ljomer det storbandmusikk ut ifra hovedsalen på Vassbonn fritidssenter på Kolbotn. Denne tirsdagen sitter julen i forsetet.

DEL

KOLBOTN: Follo Big Band forbereder julekonsert i Ski nye kirke 3. desember, og repertoaret sitter som et skudd allerede. Til helgen bæres tromboner, saksofoner, trompeter og kompinstrumenter over dørterskelen til Skis største kirkerom, et sted Follo Big Band har vært før.

– Vi har spilt både der og i Langhus kirke når det har vært førjulstid. Men konserten i Ski nye kirke er den eneste julekonserten vi gjør nå i 2016, sier styremedlem og saksofonist Ferdinand Skaugerum (23) fra Kolbotn.

Trøndergjest

Håvard Fossum leder storbandet under lørdagens konsert, og som sangsolist har de fått med seg Julie Dahle Aagård. Begge to kommer fra Trøndelag, og da blir det selvfølgelig ikke helt «Santa Baby», men derimot «Itj sant ja, baby».

Videre får publikum høre julefavoritter som «Sleigh Ride» og annen julerelatert storbandmusikk. Det er mange rolige og sakrale julekonserter å få med seg gjennom desember, men storbandfolket synes det er på sin plass å rulle inn i kirken med full trøkk.

– Det kan så klart være noen utfordringer med akustikk og slike ting, men jeg synes helt klart at man kan trøkke til litt, selv om det er i kirken, sier Ferdinand overbevisende.

Julestemning

De har jobbet en tid med julerepertoaret.

– Vi startet helt i starten av november med dette. Og føltes litt rart å sitte og høre på julemusikk 5. november. Men julestemningen kommer smygende nå, sier Skaugerum. En del av repertoaret er hentet fra juleplaten til den amerikanske arrangøren Tom Kubis. Andre ting er plukket fra Erik Eilertsen sine arrangementer med Marinemusikken. Eilertsen har ledet Follo Big Band tidligere.

Les mer om det lokale musikklivet:

– Det blir en god blanding av norsk og internasjonalt, og både nyarrangert og eksisterende. Vi tror at publikum vil kjenne igjen det aller meste, sier saksofonisten.

Fra 17 til 72

Alderen på medlemmene i Follo Big Band spenner fra yngstemann Erik Egge Jordheim på 17 år i saksofonrekka til eldstemann Dag Aukner på 72 som spiller trombone. Majoriteten i Follo Big Band hører til i Follo, med adresser i Ski, Ås og Oppegård primært.

– Vi har Follo i navnet vårt med stolthet, sier Skaugerum.

Juleferie?

Etter konserten er over den 3. desember går noen av storbandmedlemmene til juleferie, mens andre forbereder neste Follo-prosjekt. En del av blåserne er høyaktuelle til å være med musikalensemblet Scenario i studio rett over jul. Der skal det også spilles julemusikk til «A Christmas Carol».

– Sånn sett forlenger vi jo julen litt denne gangen, smiler Ferdinand før han setter seg i saksofonrekken igjen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken