Hyller Elvis' gospelmusikk

SPILLER: Fra venstre Vidar Busk, Paal Flaata og Stephen Ackles spiller Elvis' gospelperler sammen med Skikoret.

SPILLER: Fra venstre Vidar Busk, Paal Flaata og Stephen Ackles spiller Elvis' gospelperler sammen med Skikoret.

Artikkelen er over 1 år gammel

Elvis lever. Ikke minst de fantastiske gospelsangene hans.

DEL

SKI: I tre og et halvt år har trioen Paal Flaata, Stephen Ackles og Vidar Busk - også kjent som The FAB-3, hyllet Elvis på scener over hele Norge.

Ved utgangen av 2017 hadde de tre telemarkingene gjort mer enn 120 konserter hvor de tolket noen av hans mange hits. I år ville de gjøre en helt ny produksjon - at det ble med gospel som ramme var ingen tilfeldighet!

Størst anerkjennelse

Elvis spilte inn nærmere 800 sanger på plate. 79 av disse var gospel og det var for disse han mottok den største annerkjennelsen! I løpet av sin karriere mottok Elvis (bare) tre Grammy-priser. De var alle for hans gospel innspillinger.

Tidenes mest populære artist, som i år ville vært 83 år, var religiøs og det var gjennom sin tro at han hentet inspirasjon til å fortsette sin karriere som artist og filmstjerne.

I januar var det premiere på «In Memory of Elvis Gospel» - 47 konserter ble gjennomført frem til utgangen av april. Til høsten venter nærmere 40 nye konserter og etter den fantastiske mottakelsen som de har fått, er det nå bestemt at det blir flere konserter neste år.

Ackles på hjemmebane

Når Telemark-trioen starter opp igjen i september er det endelig klart for eneste besøk i Follo. Fredag 21. september står Ski nye kirke på deres turnéplan. Her vil også Skikoret medvirke. Dette blir hjemmebane for en tredjedel av trioen. Stephen Ackles har de siste 10 årene bodd på Langhus.

2. august møter vi The FAB-3 når de gjester «Allsang på Grensen» på TV2, og i oktober dukker de opp på NRK TV i beste sendetid.

Artikkeltags