Gå til sidens hovedinnhold

Det blir en smak av nordlys i Kråkstad kirke

Artikkelen er over 5 år gammel
For abonnenter

KRÅKSTAD: Søndag klokken 16.00 har publikum mye å glede seg til i Kråkstad kirke.

Da inviterer Sølvi Dalhaug og Knut Arild Medbøe, alias Knut Ariel, til en variert konsert. Nordlys er en sangsyklus med folkeviseinspirert musikk, litt klassisk og mange viser. I nordlyset som flammer over himmelen, ses og møtes grenselandet av lys og mørke.

Det er også er hovedtema for «Nordlys» som byr på folkeviseinspirerte sanger av Sparre Olsen, og av svenske Gøsta Nystrøm, samt et klassisk innslag av Anton Dvocak og viser av Bjørn Eidsvåg, Ola Bremnes og Arvid Pettersen.

Inn i dette landskapet fremfører en av Hønefoss' egne trubadurer, Knut Ariel, sine viser. Med gitarens runde klang, i sang og ord, inviteres publikum til en musikalsk stemningsreise som forteller historier om lys og mørke i oss, om vårt forhold til himmelrommet, nordlys-fenomenet og de skytende stjernene.

Kjent fra Follo Cantat

Sølvi Dalhaug kommer opprinnelig fra Narvik, men har bodd 34 år på Østlandet. På våre trakter vil mange kjenne henne siden hun har vært medlem av Follo Cantat i nesten 18 år under ledelse av Ann Sæthre. Den kjente veteran-kordirigenten fra Ski tar også turen til Kråkstad.

– Ann blir med og akkompagnerer noen av sangene mine, forteller Sølvi Dalhaug.

Hun synger sopran, mezzo og har sin utdannelse gjennom Stemmens kraft ved Barbra Coco Lauree og Åsne Persen. Hun har studert hos sangere og pedagoger som Torstein Føllinger, Jan Sødal og Nanna Kristin Arder Hauge.

– Jeg har bakgrunnen min fra det klassiske og føler det ofte kan bli litt for stivt. Jeg ønsker det skal bli litt mer publikumsnært. Å kunne mikse det klassiske med viser og romanser og hans stoff, er kjempespennende. Der har du meg i et nøtteskall, sier Sølvi Dalhaug.

Stjernedøgn

Knut Arild Melbøe på sang, gitar og munnspill er en norsk musiker og låtskriver. Han er virksom som forteller, resitatør og forfatter ved siden av sitt virke som redaktør. Som artist er han kjent under navnet Knut Ariel og har så langt gitt ut fem album. Det siste, «Stjernedøgn», kom ved like før nyttår. To av hovedsangene derfra fremføres under denne konserten.

Konserten ble utviklet i fjor høst med konsert i Narvik og flere konserter i Østfold; da med flere sanger knyttet til den mørke årstid.

– Vi forandrer litt på programmet etter hvilken årstid vi er i, sier Knut Ariel.

Duoen har flere konserter i Nord-Norge på planen fremover.

Kommentarer til denne saken