Nå kan du synge med Vamp

TRENGER GJESTEVOKALIST: Vamp spiller i Ås kulturhus 2. mars. Nå leter de etter en gjestevokalist.

TRENGER GJESTEVOKALIST: Vamp spiller i Ås kulturhus 2. mars. Nå leter de etter en gjestevokalist. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ås kulturhus leter etter en lokal kvinnelig vokalist som skal få synge «Tir n’a Noir» sammen med Vamp 2. mars.

DEL

ÅS: – Dette er ikke noe Vamp vanligvis gjør, men vi har sett at de sa ja til å gjøre det på Bakketeigen kulturhus i Horten, så vi spurte om ikke Ås folk også kunne få sjansen. Det sa Vamp ja til, forteller Myfanwy Moore, programansvarlig i Ås kulturhus til Ås Avis.

LES OGSÅ: Vamp spiller i Ski: - Det blir stas å komme tilbake til et nyrenovert Rådhusteater

Vil velge vokalist

Vamp har satt som krav at de får velge hvilken kvinnelig vokalist de skal ha med seg på scenen.

– Vi på Ås kulturhus kommer til å plukke ut tre kandidater, men det er Vamp som tar den endelige avgjørelsen om hvem som skal vær med og synge duetten «Tir n’a Noir», sier Myfanwy, som håper at mange kommer til å bidra.

– Det er så mange fantastiske sangerinner her i Ås at det burde være mange å velge i, sier hun.

LES OGSÅ: Mye kortreist kultur i Ås i vår

Slik gjør du

Det er noen få kriterier for å kunne delta i konkurransen om å synge duett med karene i Vamp. Du må være kvinne bosatt i Ås kommune og du må kunne synge.

– Vi vil at deltakerne skal sende inn en liten videosnutt der de synger en valgfri sang og det er helt greit at det er tatt opp med mobilen, sier Moore.

Av nedlastningsgrunner må videosnutten være maksimalt ett minutt lang. Videosnutten sendes til Myfanwy Moore på e-post: post@askulturhus.no.

Sosiale medier

– Vi kommer også til å annonsere konkurransen på sosiale medier. Så hvis du kjenner noen som har en flott sangstemme si gjerne ifra til dem og oppmuntrer dem til å delta i konkurransen. Du kan til og med tagge personen i innleggene våre på Facebook, sier Moore.

Den som bli valgt av Vamp til å synge duett, må øve inn sangen på egen hånd.

– På selve konsertdagen 2. mars blir det lydprøver sammen med Vamp, og da er det lurt å være godt forberedt, sier Myfanwy Moore.

Kjent låt

Det aller fleste har hørt Vamp-låten «Tir n’a Noir» som nærmest er å regne som en nasjonalhymne. I vertfall vestlandshymne.

Låten som handler om en mann som har mistet kona si, er etter et dikt av Kolbein Falkeid som er tonesatt av Øyvind Staveland i Vamp. «Tir n’a Noir» er for øvrig et mytisk land i irsk mytologi som man kommer til etter sin død.

Låten var med på Vamps debutalbum «God morgen, søster» allerede i 1993, og den har vært med på tre album siden den gangen.

De fleste har nok innspillingene der Rita Eriksen er gjestevokalist, men i albumet fra 2010 med kringskastingsorkesteret, ble de kvinnelige vokalaprtene sunget på færøysk av artist Eivør Pálsdóttir fra Færøyene.

- Å kunne synge på færøysk er ingen krav for å melde seg på. De fleste har nok mest nytte av å høre på en av versjonene med Rita Eriksen. Vi håper på kvinnelige deltakere i alle aldre, sier Myfanwy Moore.

Artikkeltags