«Shaken, not stirred» – på topp med James Bond

Russedress: På onsdag og torsdag bytter Øystein Gundersen på saksofon og Niklas Heide, sammen med resten av gjengen, ut russedressen med svart dress og gallakjoler.     Alle foto: Bjørn V. Sandness

Russedress: På onsdag og torsdag bytter Øystein Gundersen på saksofon og Niklas Heide, sammen med resten av gjengen, ut russedressen med svart dress og gallakjoler. Alle foto: Bjørn V. Sandness

Artikkelen er over 1 år gammel

Musikklinja topper sin treårige skolegang på Ski videregående skole med avslutningskonsert. James Bond holder tråden.

DEL

SKI: Onsdag bytter 20 elever på musikklinja ut russedressene med dress og gallakjoler. Da Den røde løperen rulles ut og musikalske perler fyller scenen.

Tittelen på konserten, «Shaken, not stirred», er hentet fra den mest legendariske James Bond-replikken, som forteller hvordan han vil ha sin Martini cocktail: «shaken, not stirred».

Jobben med å styre forestillingen har Emelie Hollow og Ramón Andresen fått. Begge kjent fra The Stream på TV2.

Elevstyrt

– Det er ikke noe stor rolle vi har. Vi skal bare se at jobbene blir utført, smiler Ramón.

Hele klassen er med på ulike nivåer for å lande tredjeårets avgangsklasses- og musikkavdelingens tradisjonelle avslutningskonsert.

Det meste er elevstyrt. Med tanke på at ingen har gjort dette før, er det overraskende rolig på øvelsen ØB fikk overvære.

Vidt spekter

I hovedsak blir dette en konsert hvor elevene skal vise musikk i ulike former. Her får man høre ulike genrer som klassisk, film, jazz og rock. Elevene har sydd sammen et variert program. James Bond er den røde tråden gjennom konserten. Filmmusikken er naturlig nok også å finne på konsertens musikkmeny; James Bond medley, Hey Nineteen, Frank Zappa med Cant stopp the feeling, Justin Timberlake og pianosonate i F-dur 2, er noe av det elevene skal fremføre for en forhåpentligvis, fullsatt konsertsal på skolen.

Elevene har stort sett brukt fritiden til å øve.

Satser videre på musikk

– Vi har planlagt konserten lenge. Det er stort sett de siste ukene vi har stått på. Det har ikke blitt mye russetid på oss for å si det sånn, mener Hollow.

Hun har sammen med Ramón hatt et innholdsrikt år. Nå håper de at konserten skal sette et flott punktum for skoleåret.

– Det blir litt rart å forlate skolen. Vi kommer til å fortsette med musikk på egen hånd. Jeg skal fokusere på låtskriving. Så får vi se om det kommer noen gode låter ut av det, smiler Emelie.

Ramon vil også satse for fullt på musikk.

– Jeg har ikke noe konkret, men jeg skal drive med musikk på fulltid. Så får tiden vise hva som kommer ut av det.

Konsertene er 3. og 4. mai klokken 19.00.

Artikkeltags