Myke trafikanter skal prioriteres i byen vår

ENGASJERT: Roar Thun stiller til valg for Arbeiderpartiet, og er opptatt av syklisters ve og vel i trafikken.

ENGASJERT: Roar Thun stiller til valg for Arbeiderpartiet, og er opptatt av syklisters ve og vel i trafikken. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I ØB 15. august setter Steinar Finholt ord på frustrasjoner en syklist opplever i dagens Ski. Han ber om at kommunen tar tak i utfordringer ved å etablere sykkeltraseer på fortau og på gang- og sykkelveier. På den andre siden roser Finholt sykkelstrategien som Kommunestyret i Ski har vedtatt og omtaler den som et ambisiøst dokument som viser at Ski ønsker å satse på sykkel i fremtiden.

Vi er mange som kan enes om at vi har en vei å gå før Ski kan kalle seg en sykkelby. Det er også bakteppet for at Kommunestyret for snart to måneder siden vedtok en ambisiøs sykkelstrategi. Det er flott at Finholt er utålmodig og etterlyser handling, og ønsker at kommunene skal ta grep og vise innbyggerne hvilke konkrete planer man skal utarbeide.

Skal vi lykkes med å sette en så ambisiøs strategi ut i livet, krever det et godt samarbeid med så vel fylkeskommunen som med Statens Vegvesen. Nordre Follo Arbeiderparti skal sette kommunen i førersetet i dette arbeidet. Det er ingen quick-fix å realisere en slik strategi. Vi må gå frem i takt med utviklingen av sentrum.

En stemme til Nordre Follo Arbeiderparti er en stemme for å realisere en ambisiøs sykkelstrategi som sikrer at det etableres traseer som gjør det forutsigbart og trygt for både gående og syklende. Vi trenger ikke å finne opp «kruttet» på nytt i Ski, vi har nok av gode eksempler fra både inn -og utland på løsninger som sikrer gode tiltak for gående og syklende. Om det blir oppmerkede fortau med sykkel- og gangtrase eller egne sykkelfelt i vei, slik vi blant annet har i Nordbyveien - vil nok variere i forhold til om gaten eller fortauet er bred nok til slik løsning.

Vi i Nordre Follo Arbeiderparti lover å prioritere gode fellesskapsløsninger for syklende i i kommunen vår. Jeg håper og tror vi i løpet av neste fireårs-periode stolt kan slå oss på brystet og kalle oss for en sykkelby. Vi inviterer derfor de andre partiene med på et styrket engasjement for å realisere tiltakene sykkelstrategien peker på.

Roar Thun, 4. kandidat for Nordre Follo Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken