Myten om Oppegårds vedlikeholdsetterslep er betydelig overdrevet

ENGASJERT: Halvor Stormoen skriver om regnskapene til Oppegård og Ski i dette innlegget.

ENGASJERT: Halvor Stormoen skriver om regnskapene til Oppegård og Ski i dette innlegget. Foto:

Av
DEL

MeningerMyten om Oppegårds vedlikeholdsetterslep er betydelig overdrevet. Oppegård gjorde noen strategiske eiendomsbeslutninger, godt faglig underbygget. En del eiendommer, både skoler og andre bygg, ble i samråd med brukerne konkludert som ikke egnet til videre bruk.

For skolene setter nye læreplaner og undervisningsformer nye krav til bygningene, som de gamle aldri ville kunne oppfylle.

For bygg hvor riving og nybygg, eller avhending ble besluttet, ble videre vedlikehold klokelig nok satt på et minimum. Dette har ført til noen brudd og uheldige situasjoner, men enkelte av disse, som skyldes uheldige konstruksjoner, ville sannsynligvis også kunnet oppstå med normale vedlikeholdsrutiner.

Noen av disse byggene ble oppført i en tid da Oppegård hadde en svært stram økonomi, men husholderte fornuftig og nøkternt deretter.

For disse byggene er nybygg besluttet, og planlegging igangsatt. Det kjedelige nå, er at prosjekter nå er stoppet, fordi man ønsker en overprøving av kompetente utførte planer.

Nå ligger det an til års forsinkelser. Ikke rart da, at noen velger både fakkeltog og fokus på dårlig vedlikehold, som det dog foreligger kompetente forklaringer på. Nå er å håpe at nybygg Ikke forsinkes unødig. Det har også en økonomisk side.

Halvor Stormoen, Solbråtan

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags