SKI: Det er mange som har fått med seg at Ski storsenter gjør endringer, og korter ned på perioden med gratis parkeringstid. Og det har skapt stort engasjement i ØBs kommentarfelt.

LES OGSÅ: Korter ned gratis parkeringstid på Ski storsenter – men ikke ennå

Fra onsdag

ØB skrev om endringene i slutten av november i fjor. Men da var det fortsatt et par måneder igjen før det skulle gjennomføres. Nå nærmer det seg med stormskritt. Eller for å være mer presis: endringen trer i kraft onsdag 25. januar. Fra da av får du to timers gratis parkering i stedet for tre i senterets åpningstid, som det har vært frem til nå. Etter at de to timene har gått, må man betale for seg.

På Ski storsenters hjemmeside bekrefter de at det fra 25. januar er to timers gratis parkering i parkeringshuset. Mer om parkeringsordningen på Ski storsenter kan du lese her, på kjøpesenterets egen nettside.

På parkeringshuset var folk i gang med å montere nye infoskilt tirsdag.

Er der ikke så lenge

Men som senterleder Gro Collet sa til ØB i november, gjelder det ikke bare på Ski storsenter:

– Endringen skjer på alle kjøpesentre i Olav Thon Gruppen som har hatt tre timers avgiftsfri parkering, og trer i kraft fra 25. januar 2023 på Ski storsenter.

Endringene begrunnes med at de fleste kundene uansett ikke bruker mer enn to timer på senteret.

– I Timeparks data viser det seg at over 90 prosent av alle parkeringer i områder med tre timers avgiftsfri parkering, har forlatt området før det har gått tre timer. Det er cirka 80-85 prosent som har forlatt området innenfor to timer. Man er selvsagt hjertelig velkommen til å stå parkert lengre enn to timer, da mot vanlig parkeringsavgift, påpekte Collett den gang.

LES OGSÅ: