Nå bør du finne frem solkremen

ARKIVFOTO: Fjorårets sommer kunne by på rekordvarme over hele landet. De neste ukene skal det heller ikke bli så ille.

ARKIVFOTO: Fjorårets sommer kunne by på rekordvarme over hele landet. De neste ukene skal det heller ikke bli så ille. Foto:

Meteorologen kan melde om høye helgetemperaturer, men det blir enda varmere neste uke.

DEL

FOLLO: Inn mot helgen er det ventet gode temperaturer på opptil 20 grader, med små variasjoner, men neste uke skal det virkelig ta av.

– Natt til lørdag er det en nedbørsfront som treffer sørlige deler av landet, som kan skape regnbyger. Det er først etter tirsdag neste uke at vi har en virkelig positiv prognose i vente. På fredag og lørdag vil vi få over 25 grader både i Frogn og på Nesodden, så neste uke må vi vel kalle godkjent, sier Gunnar Livik i Meteorologisk institutt til Amta.

Store variasjoner

De siste ukene har det vært store værvariasjoner i området. Ifølge Livik vil det ikke dette vedvare, og solværsdagene vil ikke være preget av skyer. Dermed er det bare å finne fram solkremen, og kaste seg i sjøen.

– Kommer det til å være lokale forskjeller mellom Frogn og Nesodden?

– Det er vanskelig å si med sikkerhet, men det ser ut som at det ikke blir det. Det er kun meldt om ettermiddagsbyger lenger nord på østlandet, svarer statsmeteorologen.

Men før vi kan juble over sydentemperaturer, må vi nok belage oss på en tung start på neste uke. Det kommer en kaldfront over hele landet, som gjør at vi får kalde temperaturer på mandag og tirsdag.

Artikkeltags