Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det lærernes tur

De siste åtte årene har mange lærere rømt skolen og funnet seg andre jobber. Mange lærere har blitt avskiltet. Og altfor mange unge som ønsker å ta lærerutdanningen har ikke kommet inn på lærerstudiet på grunn av et rigid karakterkrav i matte. Det skal det nå bli slutt på.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det nye regjeringen med Arbeiderpartiet og Senterpartiet har satt ned foten.

En kvalifisert lærer er det viktigste for å gi alle elever en god skole. En av fire som underviser i norsk skole har ikke lærerutdanning og lærermangelen øker. Å rekruttere, beholde og utdanne flere kvalifiserte lærere blir det aller viktigste for den nye regjeringen. Det å sørge for nok kvalifiserte lærere i skolen er en av de viktigste investeringene vi gjør i ungene våre. Derfor er det gledelig at den nye regjeringen fjerner avskiltingen av lærere som er utdannet før 2014.

Mange unge mennesker som drømmer om å bli lærer – som brenner for enten språk, historie eller samfunnsfag – har alle forutsetninger for å bli gode lærere for barna våre. Mange stoppes i dag av høyreregjeringens rigide krav om fire i matte, selv om man ønsker å bli norsklærer.

Det har vært viktigere for høyreregjeringen hva du kommer inn i lærerutdanningen med enn hva du kommer ut med. Derfor er det gledelig at den nye regjeringen erstatter inntakskravet på fire i matematikk med treffsikre opptakskrav på lærerutdanningen. I tillegg skal regjeringen hente tilbake lærer som har forlatt yrke gjennom et eget program.

Det er på tide at vi igjen lager en fellesskole som gir alle like muligheter gjennom gode, kvalifiserte og motiverte lærere. Etter åtte år med høyreregjeringer som har styrt skolen i feil retning er det nå endelig lærernes tur.

Kommentarer til denne saken