Nå fjernes busslommene – Jeg spør med hvilken god hensikt? Dette er da ikke annet enn «et pek» mot alle som kjører annet enn buss

SKAPER DEBATT: Arbeidene med å fjerne busslommene i Sønsterudveien som nå er igangsatt, skaper mye debatt i lokalsamfunnet på Sofiemur.

SKAPER DEBATT: Arbeidene med å fjerne busslommene i Sønsterudveien som nå er igangsatt, skaper mye debatt i lokalsamfunnet på Sofiemur. Foto:

Av
DEL

MeningerJeg har nok hørt om dette, men trodde ikke slikt var mulig; å fjerne anlagte, effektive busslommer. Hvem er det denne gangen som har forlest seg: Veivesenet, busselskapet eller kommunen?

Dette er da ikke annet enn «et pek» mot alle som kjører annet enn buss. Privatbilismen skal igjen og tydeligvis sinkes med alle knep og merkelige nye tiltak og hindringer.

Dette fånyttes arbeidet - å ta bort busslommene laget for at buss som stopper, slipper trafikken bak seg frem mens passasjerer går av/på bussen. Hva er nå blitt galt ved det så plutselig? Slikt gir da trafikken flyt og økt fremkommelighet for flere, ja, for alle oss trafikanter/reisende.

Vi andre trafikanter har vikeplikt - skal jo stoppe for å slippe bussen frem og ut av holdeplasslommen.

For en del år hadde da også alle bussene en plakat bak som minnet oss om dette; alltid å «slippe bussen frem». Ta heller denne plakat i bruk på nytt, fremfor å fjerne holdeplassene! Vinden vil snu! Dette nye tiltaket, at bussen igjen skal stoppe i veien og holde «køen» bak seg alltid, fremmer da ikke optimal bruk av asfaltveiene. Det er et tilbakesteg mot 1960/70–tallet, å stoppe midt i veien igjen er neppe visjonært. Det må da i tillegg gi økt risiko for personskader ved av- og påstigning i tett trafikk.

Nei, stopp dette tullete arbeid!

Spar fellesskapets midler og bruk heller pengene for å bygge flere nye busslommer når slike mangler. Dette tiltaket som er i ferd med å gjennomføres, må da bygge på en særnorsk trafikkforståelse.

Severin Breivik, Solbråtan

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags