Nå flyttes drosjeholdeplassen i Ski sentrum midlertidig – for å hindre farlige situasjoner

FLYTTES: Taxiholdeplassen flyttes midlertidig fra Narvesen til bussterminalen ved Ski storsenter.

FLYTTES: Taxiholdeplassen flyttes midlertidig fra Narvesen til bussterminalen ved Ski storsenter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det blir midlertidig taxiholdeplass vis-a-vis Ski storsenter.

DEL

SKI: Det skjer mye i sentrum av Ski i dagen, med graving i Jernbaneveien i forbindelse med etableringen av den første delen av en ny bussterminal. Nå skal også taxiholdeplassen ved Narvesen-kiosken flyttes i et par uker.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Jacob Kielland Haug i Bane Nor flyttes den nåværende taxiholdeplassen midlertidig til bussterminalen vis-a-vis Ski storsenter.

– Taxiholdeplassen flyttes mandag 16. september. 30. september flyttes den tilbake igjen foran Narvesen. Den midlertidige taxiholdeplassen vil benytte plattform 1 og 2 på bussterminalen. Busser vil benytte plattform 3,4 og 5., opplyser Haug.

LES OGSÅ: Sperringer, graving og forvirring i sentrum av Ski

IKKE GREIT: Mange benytter seg av muligheten til å krysse veien her. Derfor velger bane Nor like godt å flytte hele taxiholdeplassen ut september.

IKKE GREIT: Mange benytter seg av muligheten til å krysse veien her. Derfor velger bane Nor like godt å flytte hele taxiholdeplassen ut september. Foto:


Myke trafikanter

På grunn av arbeid i Jernbaneveien må drosjer som skal til den midlertidige taxiholdeplassen kjøre inn fra sørsiden av Ski storsenter.

– Flyttingen gjøres av sikkerhetsmessige grunner. Torgveien ned i Jernbaneveien har til nå vært åpen for taxier og varetransport, men stengt for myke trafikanter. Vi har imidlertid sett at sistnevnte har benyttet denne passasjen og for å hindre at det oppstår farlige situasjoner stenges passasjen midlertidig. Konsekvensen av dette er at taxiholdeplassen må flyttes midlertidig frem til 30. september.

LES OGSÅ: I dag stenges Jernbaneveien – her finner du de midlertidige bussholdeplassene

BUSSTERMINAL: Taxiene blir midlertidig flyttet til plattform en og to på bussterminalen.

BUSSTERMINAL: Taxiene blir midlertidig flyttet til plattform en og to på bussterminalen. Foto:


Rivingsarbeider på Unibygget

I forbindelse med arbeidet som pågår i Jernbanesvingen skal det uføres et mindre arbeid, det vil si omlegging av kabler, videre inn i Jernbanesvingen mot bussterminalen, rett nord for inngangen til Ski storsenter. Dette arbeidet starter mandag 16. september, og vil pågå i noen dager. Fremkommeligheten vil opprettholdes i området.

Haug forteller også at Rutheim skal gjennomføre rivingsarbeider på Unibygget i stasjonskvartalet mandag 16. september.

– I perioden mandag 16.9 kl. 16 til tirsdag 17.9 kl. 07 vil fortauet fra nordsiden av Unibygget og ca. 30 meter sydover være stengt. Omlagt gangvei vil være skiltet.

LES OGSÅ: Snart går Bane Nor løs på Jernbaneveien i Ski. Det betyr støy, stenging og redusert fremkommelighet i perioder

Artikkeltags