Nå forsvinner disse skiltene

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Med innføringen av de nye bomstasjonene i Oslo, forsvinner også prisingen for passering av de gamle.

DEL

FOLLO: Første juni slås de nye bomstasjonene på, heriblant syv stykker på grensa mellom Follo og Oslo. Samtidig slukkes de elektroniske takstskiltene ved bomstasjonene i Oslo. Grunnen er at det etter innføring av differensierte priser vil være så mange priskategorier å forholde seg til at det verken vil være hensiktsmessig eller trafikksikkert å sette opp skilt med alle takstene. Det melder Statens vegvesen onsdag.

Mye info

De nye prisene er differensiert for både rushtid, drivstofftype og motortype.

– Det er mye informasjon som må stå på skiltene, og begrenset med plass til å sette opp så store tavler. Det kan gå ut over trafikksikkerheten hvis bilistene skal lete frem prisen for sin passering på vei gjennom bomstasjonen, skriver vegvesen.no.

Skiltene i hovedstaden har vist høyeste pris for lette og tunge kjøretøy siden oktober 2017. Og denne mellomløsningen blir nå altså historie.

– De elektroniske takstskiltene ved de gamle bomstasjonene slukkes 1. juni. Alle skiltene blir dekket til og fjernet fortløpende, sier Anne-Grethe Nordahl, prosjektleder i Statens vegvesen.

Vegvesenet viser til Fjellinjen.no for en komplett oversikt over prisene for bomringene i Oslo. Ønsker man å sjekke prisene før turen, kan man bruke Fjellinjens bompengekalkulator. Autopass-kundene finner oversikt over gjennomførte passeringer og kostnad ved å logge seg inn på Min Side.

Som ØB har skrevet tidligere, innebærer det nye bompengesystemet blant annet nye priser, endret rabattsystem og betaling for elbiler. Og man går glipp av alle rabattene dersom man ikke har Autopass-avtale.

Les mer om den nye bompengeordningen her: Her er Follos syv nye store irritasjonsmomenter – det kan koste deg dyrt å ikke ha orden på bombrikken

Etter 1. juni starter arbeidet med å fjerne gamle bomstasjoner, blant annet på Mosseveien og E6 ved Lambertseter. Noen skal erstattes av nye stasjoner, andre skal ikke lenger være i drift.

Her er de tre nye bomringene

  • Indre ring: Nye bomstasjoner på utsiden av Ring 2 i Oslo med "armer" mot Grefsen og Trosterud - med betaling i begge kjøreretninger.
  • Osloringen: I den eksisterende bomringen i Oslo blir det betaling i begge kjøreretninger. Prisen i hver retning blir omtrent halvparten av det du betaler for én passering i dag.
  • Bygrensen: Nye bomstasjoner i nærheten av kommunegrensen mellom Oslo og Follo / Romerike, i tillegg til de eksisterende bomstasjonene mellom Oslo og Bærum. Kun betaling inn mot Oslo.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken