Nå gjenåpnes Brynstunnelen – to dager før planen

Fra fredag kveld går trafikken som normalt gjennom Brynstunnelen i Oslo.

DEL

E6 OSLO: Siden 11. juli har et av tunnelløpene i Brynstunnelen på E6 i Oslo vært stengt for trafikk i forbindelse med utbedring av brannsikkerheten, mens trafikken i begge retninger har gått gjennom det andre løpet. 19. juli melder Statens vegvesen at tunnelen blir gjenåpnet for trafikk i begge løp klokken 23 fredag kveld, to dager tidligere enn opprinnelig varslet.

LES OGSÅ: Brannsikring av E6 Brynstunnelen – Vær forberedt på kø

– Arbeidet med å montere nye brannplater i tunnelen og påføre ny sprøytebetong har gått raskt og entreprenøren har jobbet effektivt, sier byggeleder Bjørn Øystein Kroken i Statens vegvesen i en pressemelding.

– Begge tunnelløpene har blitt utbedret i inngangspartiene med ny brannisolasjon. Trafikkavviklingen har gått forholdsvis greit mens arbeidet har pågått, selv om det har vært litt kø på E6. Det er mindre trafikk enn normalt nå i juli, og trafikantene har vært tålmodige og flinke til å tilpasse seg.

Utbedringene av brannsikringen i tunnelen begynte med nattarbeid fra 24. juni. Siden 11. juli har ett og ett tunnelløp vært helt stengt, slik at arbeiderne kunne jobbe hele døgnet. Det sørgående løpet har vært stengt siden søndag 14. juli. Men dette åpnes altså igjen i kveld, slik at trafikken kan gå for fullt igjen gjennom Brynstunnelen.

LES OGSÅ: Regnet skaper trøbbel – flere uhell i fredagstrafikken

LES OGSÅ: Andefamilie prøvde å krysse E6 ved Taraldrud – tre påkjørt, fire reddet av politiet

Artikkeltags