NORDRE FOLLO/SKI: Gjennom store deler av pandemien har vaksinering mot korona foregått i kjelleren på Ski Storsenter, men fra og med 2. mars må innbyggerne i kommunen reise til et annet lokale for å få sin første, andre eller tredje vaksinedose. Ønsker du vaksine, må du nå til Rådhussvingen 7.

Vaksinekoordinator Marit Skjerven forteller i en pressemelding på kommunens sider at de er svært fornøyde med storsenteret, men at de ikke lengre har behov for like mye plass.

– Vi er svært fornøyde og takknemlige for den velvilligheten Ski storsenter har vist kommunen ved å låne ut disse lokalene. De aller fleste innbyggerne i Nordre Follo er nå fullvaksinert og vi har ikke lenger behov for så stort lokale, sier Skjerven i pressemeldingen.

Fortsatt mulig å vaksinere seg

Mangler du en dose, eller kanskje du ikke har tatt noen i det hele tatt? I så fall er det fortsatt mulig å få koronavaksine i Ski. Fra 2. mars vaksineres det hver uke fra tirsdag til torsdag, og mer ved behov.

– Vi er ferdig med massevaksineringen, og har ikke lenger behov for et så stort lokale som vi har hatt på Ski storsenter. I Rådhussvingen 7 har vi kapasitet til å vaksinere tolv til atten personer i timen, men har kapasitet til mer ved behov. I utgangspunktet vaksinerer vi tirsdag, onsdag og torsdag. Ved behov vaksinerer vi også på fredager, og vi vurderer en onsdag ettermiddag, forklarer Skjerven.

Om du har litt dårlig retningssans, som ØBs reporter, kan det være greit å vite at det nye vaksinesenteret ligger til høyre når du står vendt mot rådhuset. Inngangen ligger til høyre for Ski Bufetat, og det blir satt opp skilter. En skal likevel være obs på at det ikke bare er å stikke innom.

– Vi ønsker at alle booker time på forhånd, og det kan man gjøre via kommunens nettsider eller på telefon 94 01 23 10. Det er viktig å huske på langt nok intervall mellom dosene. Har man ikke det, vil man bli avvist. For tredje dose skal du ha minimum tjue uker intervall fra andre dose, og for andre dose skal du ha tre til fire uker intervall fra første, forteller Skjerven.

Stor takk til frivilligheten

Gjennom pandemien har mange engasjert seg i testing og vaksinering. Skjerven er takknemlig for god hjelp, og samtidig som hun tenker at det er godt pandemien har roet seg, synes hun det er leit å se hjelpsomme folk gå.

– Vi har til nå vaksinert mer enn 120.000 doser. En stor takk til alle de som har stilt opp og hjulpet til med vaksinering av innbyggerne i Nordre Follo. Alt fra pensjonister til sykepleiere, vernepleiere, leger og andre frivillige, de har gjort en fantastisk jobb, sier hun blidt.