Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du hente gratis hurtigtester her, men det er visse kriterier

Her er all informasjon om hvordan du henter ut gratis hurtigtester i Nordre Follo.

NORDRE FOLLO: Trenger du å teste deg og ønsker en hurtigtest? Nordre Follo kommune deler nå ut tester til enkelte grupper flere steder, og minner samtidig om de nye reglene for uvaksinerte nærkontakter fra 17. november.

Følgende personer får hurtigtester:

  • Personer med luftveissymptomer, også vaksinerte.
  • Husstandsmedlemmer og nærkontakter til en som er smittet.

Det er viktig at du ikke ber om flere tester enn du trenger, så vi har nok til alle som har behov for å teste seg.

Er du selv syk eller har symptomer på Covid-19, må du få noen andre til å hente testen. Har du ingen til å hente for deg, kan du hente test på teststasjonen på Langhuset, ikke de to andre hentestedene nedenfor, skriver kommunen på sine nettsider. Østlandets Blad viderformidler denne informasjonen.

Hurtigtestene kan hentes på følgende steder:

  • Teststasjonen på Langhuset, mandag til lørdag, kl. 08.00-14.45, søndag, kl. 09.00-15.45. Adresse: Gamle vevelstadvei 34, Langhus.
  • Innbyggertorget i Nordre Follo rådhus, mandag til fredag, kl. 08.30-15.15. Adresse: Idrettsveien 8, Ski.
  • OMA Gjenbruksbutikk på Kolbotn Torg, mandag til lørdag, kl.10.00- 19.00. Adresse: Strandliveien 4, Kolbotn.

Personer som ikke er i en prioritert gruppe, men likevel ønsker å teste seg, kan kjøpe hurtigtester på apotek og i enkelte butikker. Du må selv betale for testene.

Les også

Tenåring på sparkesykkel påkjørt

Nye regler for uvaksinerte nærkontakter

Fra og med onsdag 17. november har alle uvaksinerte nærkontakter som bor sammen med smittede personer og tilsvarende nære, plikt til å teste seg. Dette gjelder selv om de er symptomfrie.

Plikten gjelder alle uvaksinerte nærkontakter over 18 år. De må teste seg hver dag i en uke med selvtest, eller annenhver dag med PCR-test. Vaksinerte nærkontakter i samme husstand og tilsvarende nære anbefales to tester i samme periode.

Alle nærkontakter anbefales å holde seg hjemme til det foreligger negativt svar på den første testen. Personer under 18 år anbefales å teste seg hvis de er nærkontakter til en smittet i samme husstand, men de har ikke plikt til å gjøre det.

Kommentarer til denne saken