Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du sjekke om du har stemmerett i Nordre Follo

Artikkelen er over 2 år gammel

Alle som skal stemme ved valget i Nordre Follo må være innført i manntallet. Nå er det lagt ut til offentlig ettersyn.

SKI/OPPEGÅRD: I september er det for første gang valg til kommunestyret for den nye storkommunen Nordre Follo. Men for å kunne stemme ved valget i Nordre Follo, må du være innført i manntallet her. Manntallet er kort og godt oversikten over alle som har stemmerett i en kommune.

Ifølge en nyhetsmelding som er lagt ut på nettsidene til Ski og Oppegård er det registrert bostedsadresse per 30. juni 2019 som avgjør hvor du kan stemme på valgdagen. Ifølge valg.no er du fortsatt registrert i manntallet og har stemmerett i den kommunen du flyttet fra dersom du har flyttet til en annen kommune etter 30. juni.

Manntallet er lagt ut til offentlig ettersyn på rådhuset i Oppegård, som ligger i Kolbotnveien 30, og rådhuset i Ski, som ligger i Idrettsveien 8. I tillegg er det lagt ut på Ski bibliotek ved kinoen på Ski storsenter.

Alle som har stemmerett i Nordre Follo får valgkort i posten i begynnelsen av august, og dette er i seg selv en bekreftelse på at du har stemmerett og er innført i manntalle der du er folkeregistrert.

Valgforskriften sier at valgstyret skal oppdatere manntallet så langt opp mot valgdagen som praktisk mulig, for å få flest mulig velgere ført inn i rett manntall. I praksis betyr dette at søknaden om retting i manntallet må være kommet til valgstyret innen mandag andre september 2019.

Mer informasjon finner du her

Kommentarer til denne saken