Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan vi vise hva vi står for

Artikkelen er over 2 år gammel

Ingen skal være i tvil om at ØB står for det motsatte av Sian, og at vi gjør det vi kan for å kjempe for toleranse, rettferdighet, religionsfrihet og ytringsfriheten, skriver ØB-redaktør Martin Gray på lederplass.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Lørdag inntar organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge, Sian, torget i Ski. Der får de slippe til for å spre flygeblader, og rope ut sitt forkvaklede menneskesyn.

Retten til å ytre sine meninger, også de vi ikke liker, skal vi forsvare. Ytringsfriheten er under et stadig større press, og den er helt fundamental for et fungerende demokrati. Meningsbrytning i det offentlige rom er det vi som samfunn vokser på. Spredning av grums og konspiratoriske tanker i lukkede fora har vi ingen kollektiv medisin mot. Der får de vokse seg sterke og farlige uten motstemmer, fakta og korrektiver.

Når Lars Thorsen og hans meningsfeller inntar torget, er det en perfekt anledning for oss å vise hva vi står for, og hvilke verdier som skal forme oss som bor her. Frykt, intoleranse og hat er ikke blant dem.

Skis politikere velger å vise sin motstand til det Sian står for ved å vende talerne på torget ryggen. Frp ønsker ikke å legitimere Sians torgmøte med noen form for tilstedeværelse, og lar være å møte opp. Begge deler er klare signaler om at budskapet foreningen sprer ikke er ønsket i Follo.

ØB får spørsmål om hva vi gjør når Sian kommer til Ski. Om vi skal tie dem i hjel, og om det at vi skriver om dem bidrar til skape blest om arrangementet, og derigjennom legitimere innholdet.

Vår oppgave er å speile det som skjer i Follo, og det betyr også å omtale slike arrangementer. Vi kommer til å være til stede under torgmøtet for å formidle det som skjer. Oppslutningen Sian får, og protestene de møtes med. Et av de sterkeste bildene fra norske nyhetsmedier i fjor var et journalisten Irene Mjøseng tok av en eldre herremann med handleposen i den ene hånden, mens den andre viste en solid langfinger mot Sian, da de besøkte Kongsberg.

Ingen skal være i tvil om at ØB står for det motsatte av Sian, og at vi gjør det vi kan for å kjempe for toleranse, rettferdighet, religionsfrihet og ytringsfriheten. Det er et åpent, respektfullt og inkluderende Follo vi vil ha, der alle kan kjenne på ekte. Men også et Follo der vi ikke er redde for andres meninger.

Kommentarer til denne saken