SKI: Nobina i Ski hadde lørdag sin offisielle åpning av det nye busselskapet hvor nesten alle bussene blir tanket opp med Biogass fra eget anlegg. Det var god stemning og kake og drikke til alle som hadde møtt frem for å se de nye bussene.

Fra søndag 21. juni vil det trille ut 36 nye miljøvennlige busser fra anlegget i Ski. I tillegg har Nobina kjøpt inn fire busser som drives med diesel.

- Vi er både stolte og veldig glade for at Ruter valgte vårt anbud for bussdrift i Ski og Follo, sier driftssjef ved Nobina, Bob Sebro med et smil om munnen.

Les også: Kubæsj kan snart fylles på tanken

Også ordfører Anne Kristine Linnestad var til stede på åpningen og var glad for de nye miljøvennlige bussene. Hun fikk sågar prøvesitte bak rattet på en av de nye bussene, men motoren var ikke i gang.

- Ruters nye, økte tilbud sammen med de nye, støysvake og biogassdrevne bussene håper jeg vil bidra til at enda flere kommer til å la bilen stå og heller ta bussen, både innenfor Ski kommune og på tvers i Follo. Når alle byggeprosjektene settes i gang i Ski og broa over jernbanen rives vil det bli mindre kø og kaos dersom så mange som mulig velger bussen, eller sykkel og gange, ut og inn av Ski sentrum, sa Linnestad i sin tale til de fremmøtte.

På Nobinas anlegg i Teglveien i Ski, er det oppstillingsplass for alle bussene. På hver plass er det mulig å koble seg på drivstoffanlegget, slik at miljøvennlig Biogass lett fylles på bussen i hvileperioden.

Det har blitt investert betydelige beløp for å få dette anlegget opp å stå. Bare innkjøpet av busser ligger på ca. 75 millioner kroner.

- Dette er en stor ordre for oss. De bussene vi nå har levert hit til Nobina er de første bussene som drives av Biogass i Norge, sier salgssjef i Norsk Scania, Gudmund Svalastog.

Les også: Ruter endrer alle rutetider og linjenummer

Selve Biogass-anlegget er levert og drives av AGA. Gassen som bussene benytter seg av, blir levert fra flere anlegg på Østlandet.

- Gassen som kommer hit, er produsert av matavfall. Selve anlegget blir overvåket hele døgnet av våre folk. Skulle det dukke opp feil, vil det aller meste kunne rettes via en iPad eller iPhone, sier John Melby hos AGA.

Ruter er både stolte og veldig glad for miljøbidraget som Nobina bidrar med.

- Vi er kjempe fornøyd. Det viktigste for oss i Ruter er jo selvfølgelig at flest mulig kjører kollektivt. Det i seg selv er jo miljøvennlig. At busselskapene i tillegg kjører med miljøvennlige busser gjør det jo bare så veldig mye bedre, sier trafikkplansjef i Ruter, Kjersti Midttun.