FOLLO: På formiddagen, mot ettermiddagen onsdag, vil det fine sommerværet skifte til noe mer ruskete.

– Det blir en liten endring i været når det kommer en kald front vestfra. Det vil nok være mye i form av regnbyger, inkludert torden ser det ut til, sier vakthavende meteorolog Håkon Mjelstad.

Meteorologisk institutt har tirsdag sendt ut gult farevarsel for lyn på Østlandet, i tillegg til lyn og regn kan det komme noen sterke vindkast flere steder. I Ski kan vindkastene være opp mot 11 meter pr. sekund onsdag, ifølge yr.no.

Ved gult farevarsel anbefaler Meteorologisk institutt at man på Østlandet holder seg oppdatert om utviklingen av været, kobler fra elektriske apparater, søker ly, unngår åpne sletter og store trær samt at man unngår å bade eller svømme. I tillegg fører tordenværet med seg kraftige vindkast og regnbyger. Dette vil variere lokalt.

«Fare for skade på objekt(er) som følge av lynnedslag. Strømforsyningen og tv/internett kan bli påvirket. Hagl kan forekomme og kan f.eks. gi forbigående glatte veier. Større hagl kan føre til skade, f.eks. på bil eller avling. Lynnedslag kan føre til brann i bygninger og skog/vegetasjon.», heter det i farevarselet.


Garantert regn

Nøyaktig hvor mye som vil treffe Follo-området er tirsdag vanskelig å si, men at vi vil merke et værskifte er det ingen tvil om.

– Hvor mye det blir av både nedbør og torden er ikke godt å si, men dere vil nok garantert se noe regn og kanskje torden, sier Mjelstad.

Han påpeker likevel at uværet vil passere raskt, og det vil sannsynligvis være godvær igjen allerede i 16-17-tiden onsdag.

Blir kjøligere

Selv om solen vil komme tilbake, og regnet bare er på en snarvisitt vil uværet ta med seg noe lavere temperaturer enn vi har hatt til nå.

– Det blir noe kjøligere luft, som vi kommer til å ha de neste dagene.

Vinden uværet tar med, vil også røre litt rundt i vannoverflaten i sjøen og dermed skape noe kjøligere badetemperaturer enn vi har hatt til nå.

Men, kaldere badetemperaturer til tross, solen vil vi se mye til fremover.

– Vinden kommer etter hvert til å roe seg, og temperaturen vil gå opp. Det blir også lange perioder med sol, egentlig hver dag, selv om det skyer til og fra.