Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal Morten Gaathaug fra Ski spille på Sentralen

Ski-komponisten holder konserten i anledning sin 60-årsdag.

SKI: Komponisten Morten Gaathaug fra Ski holder konsert på i Sentralen i Oslo i anledning sin 65-årsdag.

Gaathaug er kjent i Ski både som musiker og fuglekikker og er en av drivkreftene bak Ski historiske konserter, som jevnlig leverer klassiske musikktilbud til musikk-hungrige i Ski og omegn. Gaathaug har mottatt både kulturpris og miljøvernpris i avtroppende Ski kommune. Han har også inntil nylig i en årrekke undervist barn i pianospill ved Kontra kulturskole.

Les også

Da koronaen kom, forsvant alle jobbene til Bill – tiden er likevel meningsfull, takket være en annen lidenskap: – Jeg har aldri angret

Flere på laget

Med seg på konserten i Oslo har Gaathaug blåsere fra Oslo kammerakademi, og den kjente pianisten Tore Dingstad fra Kolbotn, mangeårig studieleder ved Den Norske Opera, og nå dekan ved Operahøgskolen i Oslo. Oslo kammerakademi drives av David Friedemann Strunck og Steinar Granmo Nilsen, begge bosatt i Ski.

De har nå i tre år på rad arrangert klassisk musikkfestival i sin egen hage. David er solo-oboist i Oslo filharmoniske orkester, og Steinar hornist i Den Norske Blåseensemble. Ellers medvirker fra Oslo-filharmonien Helen Benzon på fløyte, og Pierre Honneux på klarinett, samt Alessandro Caprotti fra Kringkastingsorkesteret på fagott.

Les også

Bo, Harriet, Myfanwy og Trond står bak en verdensbegivenhet: – Jeg er litt skjelven

Tverrsnitt

Konserten gir et tverrsnitt av Gaathaugs produksjon fra starten til i dag, og et av verkene – Fire stykker for obo og klaver – vil være en uroppførelse. Det siste verket på konserten knytter an til Gaathaugs store interesse for natur, spesielt fugler. Verket heter Ornis musicalis, og bygger i sin helhet på fuglelåter fra Namibia.

Det er en reisebeskrivelse fra en av komponistens mange ornitologiske ekspedisjoner, hvor alle musikerne forenes i et flettverk av lydinntrykk fra naturen, transformert til notepapir og akustiske instrumenter. Gaathaugs jubileumskonsert skulle egentlig vært avholdt på dagen den 20. april, men måtte utsettes på grunn av Corona.

Kommentarer til denne saken