Nå starter rehabiliteringen av Festningstunnelen i Oslo

En av de eldste tunnelene i Oslo skal fikses opp.

DEL

OSLO/E18: Mandag 9. september går Statens vegvesen igang med rehabilitering av Festningstunnelen på E18, som er en av de eldste tunnelene i Oslo. Denne tunnelen blir nattestengt i ett løp fram til november 2020.

– Tunnelens konstruksjon er litt annerledes enn flere av de nyere tunnelene, og vi kan derfor gjennomføre rehabiliteringen på natt med møtende trafikk i det ene løpet, forklarer prosjektleder for tunnelprosjektet, Stian Ellingsen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Etter rehabiliteringen vil tunnelen og avkjøringene mot Oslo vest (Vestbanekrysset) og danskebåten (Danskeløpet) være oppgradert til ny og sikrere standard. Ifølge vegvesen.no innebærer arbeidene både miljømessige og trafikksikkerhetsmessige oppgraderinger, blant annet med forbedrede havarilommer, ny ventilasjon, ny belysning, bedre brannbeskyttelse og nytt teknisk rom.

For bilistene blir det ikke store endringer å forholde seg til. Det blir ikke noen alternative kjøreruter i forbindelse med stengingen, men publikum bes være oppmerksom på toveistrafikk og endrede kjøremønstre i tunnelen på disse tidspunktene:

Hovedløpet er stengt 21.30 – 06.00 natt til onsdag til natt til fredag, 21.30 – 08.00 natt til lørdag og 20.30 – 09.00 natt til søndag.

Rampene (Oslo vest og Danskebåten) er stengt 21.30 – 06.00 natt til tirsdag. Omkjøring skiltes.

Artikkeltags