Gå til sidens hovedinnhold

Endelig ble det frisbeegolf på Langhus

Artikkelen er over 3 år gammel

For et par uker siden hjalp Bedriftsklassen på Siggerud skole til å sette opp de ni frisbeekurvene i skogen på Langhus. Fredag fikk de gå en prøverunde.

LANGHUS: Sammen med lærer Arne Gunnar Havnås var åtte av ni elever i skogen ved Langhushallen for å teste ut den nye frisbeegolfbanen. For et par uker siden jobbet alle «overtid» for å få plassert alle kurvene før telen satte seg for godt denne vinteren.

– De var kjempeflinke, skryter Gunhild B. Størseth. – De jobbet fra tidlig morgen til langt utpå ettermiddagen. Da de var ferdige hadde skolebussen for lengst gått, og vi måtte kjøre alle hjem.

Åtte av elevene fikk bruke hele dagen i skogen ved Langhus. Lærer Havnås tente bål på bålplassen, og til lunsj ble det pølser på bålet.

Men først skulle de teste ut den nye frisbeegolfbanen.

Ni kurver

Banen starter ved inngangen til Langhushallen. Derfra følger den lysløypa ned mot Møllerenga. I alt ni kurver er satt ut. Imellom kurvene er det ulike distanser, akkurat som i golf. Mellom kurvene bruker man ulikt antall frisbee-kast.

– Det var skikkelig tungt noen steder. Vi måtte grave ganske dypt ned, og noen steder var ikke det mulig. Og da måtte vi grave et annet sted. Men det var veldig morsomt å få være med, sier Lukas.

Men nå er kurvene oppe, og det er mulig å gå runden sommer som vinter. Om vinteren kan det være litt kinkig noen steder, men det er litt av moroa.

– Jeg måtte hente frisbeen min nede i elva, sier Leon.

Han hadde bommet litt på retningen.

– Min traff både et tre og læreren, flirer Lukas.

Nå håper Gunhild B. Størseth at mange vil bruke dette tilbudet.

– Det trenger ikke koste så mye penger. En frisbee er det som trengs. Men det kan være greit å ha ulike farger til de ulike spillerne. Da er det lettere å finne igjen frisbeen, sier hun.

Kommentarer til denne saken